Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Reţeaua de socializare devine un ''instrument de dictatură digitală globală''

Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Reţeaua de socializare devine un ''instrument de dictatură digitală globală''

Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare Twitter că devine un ”instrument al dictaturii” ţărilor occidentale, după ce aceasta a blocat recent aproximativ o sută de conturi legate de Rusia, relatează agenţiile EFE şi TASS.

”Ne vedem obligaţi să semnalăm din nou că Twitter degenerează rapid dintr-o platformă independentă de discuţii într-un instrument de dictatură digitală globală în mâinile establishment-ului occidental”, a declarat la conferinţa săptămânală de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ea a făcut referire la blocarea de către Twitter a circa o sută de conturi pentru răspândirea de ”propagandă prorusă”, ”subminarea încrederii în stabilitatea NATO” şi pentru ”acţiuni îndreptate împotriva Statelor Unite şi Uniunii Europene”.

”Conturile de Twitter ale statelor occidentale nu sunt vizate de asemenea operaţiuni punitive, în pofida faptului că informaţii publicate acolo sunt uneori deliberat false”, a mai remarcat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, susţinând că argumentele invocate de reţeaua de socializare pentru blocarea conturilor menţionate sunt ”absurde”, întrucât ”încă o dată insinuări nedovedite sunt prezentate ca justificări”.

”Practica ilegală a blocării arbitrare pe criterii complet opace este pur şi simplu inacceptabilă” şi ”ea subminează credibilitatea social media ca spaţiu al libertăţii de exprimare şi schimb de opinii”, a concluzionat Maria Zaharova.

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖