Primarul Constanței spune că va discuta serios cu IPS Teodosie să respecte regulile antiCOVID: Aici e dreptatea lui Solomon. Pe mine toată viața m-a guvernat știința

Primarul Constanței spune că va discuta serios cu IPS Teodosie să respecte regulile antiCOVID: Aici e dreptatea lui Solomon. Pe mine toată viața m-a guvernat știința

Noul primar al Constanței, Vergil Chițac (PNL), spune că a discutat cu IPS Teodosie despre faptul că pelerinajul de ziua Sfântului Andrei nu va putea fi organizat, dar că nu l-a convins încă de necesitatea respectării regulilor antiCOVID.

„Aici e dreptatea lui Solomon. Eu am avut o discuție pe tema asta cu Înalt Prea Sfinția Sa și mi-a argumentat că, așa cum omul are nevoie de hrană fizică, așa are nevoie și de hrană spirituală.

Și că e o parte a drepturilor fundamentale, dreptul la credință. Pe mine, pe de altă parte, toată viața m-a guvernat știința. Eu cred că regulile trebuie respectate în cazul ăsta. Voi avea o discuție foarte serioasă cu IPS Teodosie, fiindcă nu putem să expunem lumea”, a declarat Chițac miercuri seară, la B1 TV, citat de Info-Sud-Est.ro.

ADVERTISING

El spune că Arhiepiscopia nu numai că trebuie să respecte regulile, dar să le insufle asta și credincioșilor, mai ales că deja sunt foarte multe cazuri atât în România, cât și în lume, de preoți care s-au îmbolnăvit sau chiar au murit din cauza noului virus.

„Eu cred că și Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile. Cu atât mai mult cu cât au fost mai multe fețe bisericești care s-au infectat, nu pot să înțeleg. Au avut atâtea exemple în rândul lor, ba chiar unii și-au pierdut și viața”, a spus Chițac.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liberalul e de părere și că analogia făcută de IPS Teodosie cu Laszlo Tokes la Revoluție este una forțată.

„Clerul are nevoie de credincioși, trebuie să îi îndrume și să îi sfătuiască, dar omul are un corp fizic și trebuie să trăiască, ori viața este primordială, nu putem să o neglijăm”, a conchis Chițac.

Aminim că Arhiepiscopia Tomisului a depus, în 18 noiembrie, la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul.

ADVERTISING

În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente anual peste 10.000 de persoane.

Tribunalul Constanţa a respins, ieri, cererea, considerând-o neîntemeiată.

Pe de altă parte, Vergil Chițac este primul politician român confirmat cu coronavirus la începutul anului.

Dosarul lui Vergil Chițac a fost clasat. E senatorul cu COVID-19 care a băgat în carantină Guvernul, conducerea PNL și Parlamentul și a refuzat să fie dus la spital cu izoleta

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇