IPS Teodosie își caută avocați să obțină în instanță dreptul la pelerinaj: Cum să nu ajung eu la peșteră de ziua Sf. Andrei? Ne restrâng drepturile de închinători (Video)

IPS Teodosie își caută avocați să obțină în instanță dreptul la pelerinaj: Cum să nu ajung eu la peșteră de ziua Sf. Andrei? Ne restrâng drepturile de închinători (Video)

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că vrea să obțină în instanță dreptul de a organiza pelerinaj de Sfântul Andrei, anunțând că nu va accepta restricțiile care îi ”restrâng drepturile de închinător”.

Acțiunile arhiepiscopului vin după ce prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat pentru DobrogeaLive.ro că venirea pelerinilor din alte localități sau județe la sărbătoarea Sfântului Andrei este interzisă.

Într-un dialog online purtat într-o emisiune difuzată de radioul episcopiei, Teodosie spune că a vorbit cu prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, și că acesta i-a spus că deciziile vin de mai sus de el.

ADVERTISING

”Am vorbit cu domnul prefect și mi-a spus 'nu e de la mine, e cumva de mai sus'. Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că nu putem fi împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la orginea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.

Cum să nu ajung eu la peșteră de ziua Sf. Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii. Este apostolul tuturor românilor. Nu este o sărbătoare locală, ci o sărbătoare națională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cine a mijlocit unirea tuturor românilor decât apostolul românilor? Și așa s-a și interpretat, că pe 30 noiembrie e ziua spirituală a tuturor românilor și pe 1 decembrie este ziua națională a tuturor românilor”, spune IPS Teodosie.

Acesta spune că a fost deja contactat de avocați și că va începe demersurile pentru a avea o sentință înainte de 30 noiembrie care să permită pelerinajul, indiferent de măsurile anunțate de autorități.

ADVERTISING

”Eu voi face toate demersurile. (…) Vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care nu au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajugeți la Sf. Andrei, cred că doriți sincer să-mi susțineți acest demers pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că nu avem voie.

Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre acestea și voi căuta cei mai iscusiți juriști care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersuri”, mai spune IPS Teodosie.

Dobrogea Live: Teodosie amenință cu judecata dacă se va interzice pelerinajul de Sf Andrei

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇