Proteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei. Zeci de oameni au fost amendați

Proteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei. Zeci de oameni au fost amendați

Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța, manifestanții solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina și permiterea realizării pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei.

Polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța și au dat amenzi.

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

ADVERTISING

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat în prima jumătate a lunii noiembrie, că va apela la instanţă dacă, din cauza restricţiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peştera Apostolului, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

ADVERTISING

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

ADVERTISING

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇