Prima reacție a lui Cîțu după ce a fost demis de Parlament: Binele învinge!

Prima reacție a lui Cîțu după ce a fost demis de Parlament: Binele învinge!

Florin Cîțu vine cu prima reacție după demiterea Guvernului: „Binele învinge!”. Mesajul a fost postat pe Instagram, în jurul orei 21:00, acolo unde au apărut și filmulețele în care premierul demis poza în Superman.

florin-citu-binele-invinge

Marți Guvernul Cîțu a fost demis prin cea mai votată moțiune de cenzură din ultimii 30 de ani. Din totalul celor 466 de parlamentari, au fost prezenți 318 și au votat 281 – toți împotriva lui Florin Cîțu.

Vezi aici cele mai importante declarații și momente de la moțiunea antiCîțu

Acum Guvernul funcționează cu puteri limitate și ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a spus că ”Doamne ferește” să fie nevoie de măsuri urgente, având în vedere situația cauzată de Covid. Rmânia nu mai are niciun loc liber la ATI și sunt aproape 1.600 de bolnavi pe secțiile de primiri urgențe care așteaptă un loc.

ADVERTISING

În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis susținut o scurtă declarație în care a acuzat USR pentru că, deși România deja se confruntă cu o criză sanitară cauzată de valul 4 de Covid și o criză a prețurilor ce va face pentru mulți români ca această iarnă să fie una extrem de grea, a creat și o criză guvernamentală.

Iohannis i-a numit pe cei care au votat moțiunea cinici și a spus că, factual, vinovații pentru situație sunt cei de la USR.

Însă, deși a prezentat atât de grav situația României, spunând chiar că, deși e ”trist”, cuvântul care definește contextul actual este ”criză”, Iohannis a anunțat că nu se grăbește deloc să inițieze consultările cu partidele pentru ca țara să aibă cât mai curând un guvern funcțional.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, abia săptămâna viitoare vor fi chemate partidele la Cotroceni. Iohannis încă nu a spus când, dar a precizat, sarcastic, că vrea să le dea timp liderilor politici să găsească soluții.

Citește și alte articole din ziua moțiunii:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇