Marcel Ciolacu exclude susținerea unui guvern minoritar PNL și vrea alegeri anticipate în primăvară (Video)

Marcel Ciolacu exclude susținerea unui guvern minoritar PNL și vrea alegeri anticipate în primăvară (Video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ce Guvernul Cîțu a căzut prin moțiune de cenzură, că partidul său așteaptă o reacție de la președintele României, conform Constituției, și că va susține varianta organizării de alegeri anticipate în primăvară, până atunci urmând să fie instalat un guvern de ”specialiști”.

”Vom merge la alegeri anticipate (…) Vrem să depășim momentul de isterie politică și să intrăm în zona constituțională. Așteptăm mesajul de la președintele României”, le-a spus Marcel Ciolacu jurnaliștilor prezenți la Parlament, după votarea moțiunii de cenzură depuse de PSD.

ADVERTISING

Liderul social-democraților a subliniat că alegerile anticipate reprezintă ”un act democratic, prin care au trecut toate statele democratice”.

”Dacă se creează o majoritate politică, împreună cu președintele României putem stabili un guvern de specialiști până vor avea loc alegerile anticipate. (…) Nu am avut discuții politice pentru o eventuală majoritate cu niciun lider politic. Așteptăm să avem o discuție instituțională la Cotroceni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști, acesta a subliniat că ”este exclus ca PSD să susțină în acest moment un guvern minoritar PNL”, reamintind că asta s-a întâmplat iarna trecută, cu Guvernul Orban, rezultatele fiind proaste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu îmi propuneți să continuăm o soluție proastă și să ne așteptam la alte rezultate, asta este teoria idiotului”, a subliniat el ironic.

Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător că partidele parlamentare se pot înțelege, ”într-un context instituțional”, astfel încât să avem ”alegeri anticipate în martie”.

Urmărește toate declarațiile liderului PSD:

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 5 octombrie 2021

Află mai multe despre ziua în care a fost demis Guvernul Cîțu prin moțiune de cenzură:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇