Președintele Iohannis, la întâlnirea cu investitori români din Silicon Valley: Nu am nicio lecție să vă dau (Video)

Președintele Iohannis, la întâlnirea cu investitori români din Silicon Valley: Nu am nicio lecție să vă dau (Video)
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu antreprenori români din Silicon Valley, cărora le-a cerut să îi vorbească despre cheia succesului pentru România.

”Nu am niciun fel de lecţii să vă dau, dar poate aveţi dumneavoastră unele lecţii care ne-ar folosi. Sunteţi oameni de succes şi chiar mă interesează să ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România”, le-a spus, vineri, Klaus Iohannis, antreprenorilor români din Silicon Valley.  

Întâlnirea Președintelui României cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii

🔴 LIVE Întâlnirea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Joi, 22 septembrie 2022

ADVERTISING

Acesta a cerut antreprenorilor să-i spună și cum cred că ar fi fost bine să funcţioneze lucrurile în România. 

„Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivaţiile dumneavoastră pentru care aţi plecat din România. Asta este chestiunea fiecăruia, dar cu siguranţă există câteva zone unde puteţi să ne spuneţi cum credeţi că ar fi fost bine să funcţioneze lucrurile în România", a spus Iohannis.

Klaus-Iohannis-investitori-romani-SUA
Foto: Facebook Klaus Iohannis

După care le-a vorbit despre România Educată.

”Poate ştiţi, poate nu ştiţi, am lansat acum câţiva ani un program naţional care se numeşte România Educată, fiindcă, după părerea mea, fără un tineret bine educat şi bine pregătit pentru piaţa muncii, pentru învăţământ, pentru cercetare, România nu are niciun fel de şansă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suntem o ţară cu o problemă demografică gravă, populaţia îmbătrâneşte, suntem tot mai puţini, şi, ca să rămânem în top, trebuie să fim tot mai performanţi. Or, tot mai performanţi se poate doar tot mai bine pregătiţi.

Dar, evident, continuarea educaţiei este integrarea în piaţa muncii şi este clar că scopul unei educaţii de foarte bună calitate este ca fiecare român să îşi găsească locul potrivit şi să aibă succes în munca pe care o depune - şi, varianta cea mai bună, să-i şi placă ceea ce face”, a mai declarat şeful statului.  

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis a condus marţi şi miercuri delegaţia care a participat, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Joi şi vineri, şeful statului a efectuat o vizită în San Francisco.

Comunitatea românească din Statele Unite ale Americii este o punte extraordinar de importantă între România și SUA. M-am...

Publicată de Klaus Iohannis pe Vineri, 23 septembrie 2022

La eveniment a participat şi consulul onorific al României la San Francisco, George Roth.

"Sper ca întâlnirea cu dumneavoastră să reprezinte un punct de pornire pentru crearea unui organism bazat pe un parteneriat public privat care să ajute antreprenorii din România ce au construit companii de succes, ce au dezvoltat tehnologii sau care au rezultate bune în cercetare să vină în Bay Area, în Silicon Valley, cu ajutorul celor de aici să reuşească să globalizeze companiile lor şi să aibă acces la finanţări substanţiale. Modele de acest fel au multe ţări aici: Canada, Cehia, Israel, Belgia, Franţa, Germania, Bulgaria. România nu are din păcate", a spus George Roth.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇