Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, un apropiat al lui Iohannis

Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, un apropiat al lui Iohannis

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

Potrivit portalului achizițiilor publice, citat de Europa Liberă, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.

Automobile Bavaria SRL este importator oficial BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

ADVERTISING

În octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare.

De altfel, Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

„Am o relație apropiată cu Schmidt. Am puțini prieteni. E un om de foarte bună calitate. E foarte adevărat că firma lui a pus la dispoziția Sibiului un BMW pe care să-l folosim așa cum dorim noi. A fost un lucru mult speculat. Acum nu mai există nicio mașină BMW în comodat la primărie”, declara Iohannis.

ADVERTISING

Sindicatul Europol acuză o licitație ”cu cântec”

Sindicatul Europol acuză că licitația a fost una ”cu cântec”, pentru că specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure.

”Licitația a fost una ,,cu cântec” am putea spune noi, întrucât specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure, însa UNA a sărit în evidență: se dorea o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim (atenție!) 8+1 trepte.

ADVERTISING

Aici licitația a devenit extrem de interesantă! Încă de la apariția anunțului de participare (15.05.2022) am stat și am căutat ce modele de autovehicule s-ar putea mula pe aceste specificații. Nu mică ne-a fost mirarea când, dupa aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că SINGURA marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW”, precizează Europol.

Conducerea Automobile Bavaria a transmis însă G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o ”dedicație”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇