Poliția Rutieră cumpără elicoptere cu senzori şi sute de maşini. Scopul: Să scadă accidentele mortale cu 50%

Poliția Rutieră cumpără elicoptere cu senzori şi sute de maşini. Scopul: Să scadă accidentele mortale cu 50%

Poliția Rutieră va cumpăra două elicoptere de patrulare prevăzute cu senzori electro-optici, 300 de autospeciale, 800 de etiloteste, 200 de kit-uri de depistare a drogurilor în salivă și o platformă IT care să permită transmiterea și procesarea în timp real a informațiilor culese din teren.

Poliția Rutieră și-a stabilit ca obiectiv ca, în intervalul 2021 – 2030, să reducă gradual numărul de decese provenit din accidente pe drumurile publice cu 50%, față de etalonul 2020.

Este vorba despre proiectul „Horus”, a cărui notă de fundamentare a fost aprobată de Guvern și care necesită investiții de 216 milioane de lei, derulate în următorii doi ani, potrivit Economedia.

ADVERTISING

Finanțarea este asigurată din bugetul propriu (15%) și din surse externe (85%).

Poliția a precizat că România are un număr exagerat de accidente soldate cu decese și ar trebui să fie dotată mai bine, ca să poată împiedica producerea a cât mai multe dintre ele.

Potrivit Poliției, cele două elicoptere de care are nevoie vor contribui la întărirea capacității de monitorizare și gestionare a traficului rutier, căutare-salvare atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, misiuni aeriene de patrulare, supraveghere și recunoaștere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele 300 de autospeciale vor întări capacitatea operativă a Poliției și vor fi distribuite în locurile cele mai pretabile la accidente.

Totodată, subliniază Poliția, cumpărarea a 200 de dispozitive mobile de depistare a persoanelor ce au consumat droguri și s-au urcat la volan este necesară pentru că acest consum a crescut drastic, în ultimii ani, sau, cel puțin, a început să fie depistat tot mai mult.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇