Cât de sigure sunt maşinile de poliție? Un Duster s-a făcut evantai într-un accident, nici airbag-urile nu s-au deschis

Cât de sigure sunt maşinile de poliție? Un Duster s-a făcut evantai într-un accident, nici airbag-urile nu s-au deschis

Sindicatul Europol dezvăluie cât de nesigure sunt autospecialele de poliție.

Sindicaliștii prezintă cazul unui accident din Suceava, când o autospecială a fost implicată întru-un accident rutier, dar airbag-urile nici nu s-au deschis!

„O autospecială de poliție aflată în misiune a fost făcută aproape evantai în urmă cu o săptămână când o șoferiță nu s-a asigurat când a virat la stânga pe un drum județean din zona localității Vadul Moldovei și a intrat în coliziune cu una dintre autospecialele de poliție care transportau mai multe persoane reținute către Inspectoratul Județean de Poliție Suceava.

ADVERTISING

Dusterul în care se aflau doi colegi de-ai noștri din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Poliția Municipiului Roman și unul dintre bărbații reținuți, a fost proiectat într-un șanț apoi în alte două mașini parcate pe marginea drumului.

Imaginile cu autospeciala arată în mod clar că nu oferă nicio protecție, iar airbag-urile ”au uitat” să se deschidă, ceea ce demonstrează faptul că verificările tehnice ale autospecialelor de poliție lipsesc cu desăvârșire și oricând un incident similar se poate transforma într-o tragedie”, se arată într-o postare a sindicatului.

ADVERTISING

De altfel, pe Facebook au și fost publicate imagini cu autospeciala avariată.

Polițiștii implicați în accident s-au ales doar cu niște contuzii și, din fericire, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Iată ce mesaj are Europol pentru conducerea IPJ:

”Conducerii Inspectoratului Județean de Poliție îi transmitem faptul că la demisolul Poliției Municipiului Roman există spațiu pentru reînființarea Centrului de Reținere și Arest Preventiv sau cel puțin a unui pavilion al acestuia sau mai mult de atât, chiar la sediul inspectoratului care a fost recent renovat, pentru că decizia efectuării de ”excursii” cu persoanele private de libertate de la un inspectorat la altul nu e decât ineficientă, implică timp și resurse umane care sunt limitate”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇