Premierul Ciucă, noi declarații despre boicot: De ce nu își închide contul la una dintre băncile cu capital austriac

Premierul Ciucă, noi declarații despre boicot: De ce nu își închide contul la una dintre băncile cu capital austriac

Deși a fost criticat pentru declarațiile inițiale referitoare la boicotarea companiilor cu capital austriac din România, după veto-ul Austriei pentru aderarea României la Schengen, premierul Nicolae Ciucă revine cu detalii despre poziționarea companiilor de stat, dar și a sa personală.

Chestionat despre românii care boicotează companiile austriece care au afaceri în România, Nicolae Ciucă a precizat că este o decizie pe care o respectă.  

”În ceea ce priveşte decizia pe care o ia fiecare cetăţean în parte este o decizie pe care o respectăm, fără să avem un comportament sau atitudine faţă de o companie sau alta care aparţin statului austriac”, a declarat premierul, citat de News.ro. 

ADVERTISING

Întrebat, de asemenea, dacă şi companiile româneşti se alătură boicotului, prim-ministrul a spus că nu există o regulă în acest sens. 

”Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens”, a explicat Nicolae Ciucă. 

El a mai fost întrebat și dacă ia în calcul închiderea contului pe care-l are la o bancă austriacă.

„Ca să fac această operaţiune, trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum n-am avut timp nici să ajung acasă”, a răspuns Ciucă.  

Chestionat dacă are de gând, totuși, să facă acest lucru, premierul a spus doar că va trebui să ia o decizie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În context, Nicolae Ciucă a spus că România nu s-a aşteptat la decizia de a nu fi primită în Spaţiul Schengen și că poziționarea oficială față de autoritățile austriece este una care să nu lase loc de interpretare. 

 ”Este o situaţie dificilă pentru noi, pe care am recepţionat-o fără să ne fi aşteptat şi, în continuare, cred că decizia de a nu fi acceptaţi în Spaţiul Schenghen a fost o decizie nedreaptă faţă de demersurile şi eforturile care au fost făcute de către cetăţenii români şi de către autorităţile române.

ADVERTISING

Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe relaţia oficială, fără niciun fel de aspecte care să lase loc de interpretare”, a zis Ciucă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇