Reacția lui Ciucă referitoare la boicotarea băncilor austriece

Reacția lui Ciucă referitoare la boicotarea băncilor austriece

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat vineri ce spune despre decizia unor români de a-şi retrage banii din băncile austriece sau de a nu mai cumpăra produse de la companii austriece, ca formă de boicot a ţării care ne-a dat veto la aderarea în Schengen.

„Este o decizie individuală, a fiecărui cetățean. Trăin într-o țară liberă, în care fiecare ia deciziile pe care le consideră că este bine să le ia”, a replicat Ciucă.

Premierul nu a răspuns la întrebarea dacă el însuşi are conturi în bănci austriece.

ADVERTISING

Amintim că ieri europarlamentarul PNL Rareș Bogdan (şi nu numai el) a cerut companiilor de stat să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste (mama BCR), pentru „comportamentul Austriei sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit la adresa României”.

Austria ne-a lăsat pe afară

Joi, România și Bulgaria nu au primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

În ce privește Olanda, aceasta a ținut să menționeze că susține aderarea României, însă nu și pe a Bulgariei. Dar, cum votul s-a dat la pachet, Olanda a respins de la aderare Bulgaria și România.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇