Imaginea zilei: Austriacul și românii

Imaginea zilei: Austriacul și românii

Imaginea zilei vine de la jurnalistul TVR Lucian Pirvoiu, care a postat pe Facebook o fotografie în care se vede cum ministrul de Interne Gerhard Karner, cel care a adus veto-ul împotriva României pe Schengen, a făcut declarații presei austriece, în timp ce ziariştii români au fost ținuți la distanță de gărzile de corp.

Totul s-a întâmplat joi seara, după ce Austria ne blocase în Consiliul JAI.

"Cam așa sunt tratați jurnaliștii români de către austrieci: ministrul austriac de Interne Karner face declarații presei austriece, noi, românii, suntem ținuți la distanță de gărzile de corp.

ADVERTISING

Pleacă grăbit uitându-se urât la noi, care întrebam dacă se simte bine cu decizia luată. O persoană lipsită de eleganță, un necioplit, chiar, aș putea spune. Asta este Austria, asta au votat austriecii: ÖVP, un partid xenofob, rasist și izolationist. Rușine, Karner, rușine Austria!", scrie Lucian Pirvoiu în descrirea fotografiei postate pe Facebook.

image-17
Foto: Facebook/Lucian Pirvoiu

Libertatea scria ieri că, miercuri seara, la Viena, cancelarul austriac Nehammer a răspuns la întrebările presei austriece, dar a refuzat să răspundă la întrebarea, adresată în engleză, de jurnaliștii români. Cum românii au insistat, politicianul a plecat vădit iritat. Iar securitatea i-a blocat pe jurnaliștii români care au încercat să-i adreseze din nou întrebarea. Unul dintre bodyguarzi i-a făcut „huligani” pe ziariștii români.

ADVERTISING

Austria ne-a lăsat pe afară din Schengen

România nu a primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative.

Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇