Orban: Îl suținem în continuare pe Florin Cîțu. E mult mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru

Orban: Îl suținem în continuare pe Florin Cîțu. E mult mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru

PNL l-a susținut, îl susține și va continua să îl susțină pe Florin Cîțu în funcția de premier, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Totuși, întrebat ce va face formațiunea sa în cazul în care USR PLUS va condiționa rămânerea la guvernare de demisia premierului, Ludovic Orban a spus că nu cred că există această ipoteză.

”Decizia de susținere a lui Florin Cîțu pentru funcția de premier a fost o decizie a PNL și ulterior a coaliției de guvernare. Schimbarea trebuie decisă tot de coaliție. PNL a luat decizia de a-l susține, îl susținem și îl vom susține în continuare.

Nu cred că există această ipoteză (ca USR PLUS să condiționeze rămânerea la guvernare de demisia premierului - n.red.) și nu dau un răspuns la această situație. Eu zic să lăsăm lucrurile să evolueze. Vom găsi soluții, așteptați și veți vedea”, a declarat Orban.

ADVERTISING

Declarația lui vine după ce surse SpotMedia.ro au spus că liderul PLUS, Dacioan Cioloș, vrea ca USR PLUS să rămână la guvernare doar dacă Florin Cîțu demisionează.

Totodată, liderul PNL a explicat că liberalii nu au în plan o altă formulă de guvernare decât cea de acum și a precizat că postul de ministrul al Sănătății revine tot USR PLUS.

”Pentru PNL nu exista o altă soluție de guvernare decât actuala coaliție. Din punctul nostru de vedere decizia premierului Cîțu e o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai importante ministere, cu atât mai mult cu cât suntem în valul 3 al pandemiei, să fie o persoană responsabilă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot USR PLUS urmează să deseneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul”, a spus Orban.

Buna guvernare, mai importantă decât persoana unui ministru

În ceea ce privește demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban afirmă că este obligația premierului să vegheze la buna funcționare a Guvernului.

Potrivit acestuia, Florin Cîțu este îndreptățit să intervină atunci când este cazul, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Mai mult, spune Ludovic Orban, este mult mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru.

”Am luat act de decizia premierului de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni, e obligația constantă a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și a interveni când este necesar, chiar și prin schimbarea unui ministru.

ADVERTISING

Considerăm că e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru, iar când e necesară schimbarea unui ministru premierul are pe deplin capacitatea de a lua această decizie”, a explicat Orban.

Picătura care a umplut paharul

Orban a spus și de ce a luat Cîțu decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu, după ce luni, la finalul unei ședinte a coaliției, tensiunile păreau a fi rezolvate.

Astfel, potrivit liderului PNL, ”picătura care a umplut paharul” a fost ordinul care prevede noi criterii pentru instituirea carantinei.

Ordinul de ministru a apărut marți seara în Monitorul Oficial cu semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan, fără ca premierul să fie informat.

”A venit picătura care a umplut paharul. Nu poti să emiți un ordin fără să consulți premierul, INSP, iar ordinul a fost emis și publicat chiar și fără știința ministrului”, a declarat Orban.

Iată și alte reacții în urma demiterii ministrului Sănătății:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇