PNL acuză PSD că îi fură primarii prin presiuni și șantaj

PNL acuză PSD că îi fură primarii prin presiuni și șantaj

Şefa PNL Sibiu, Raluca Turcan, susţine că plecarea unor primari de la PNL la PSD este „o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară”.

Ministrul liberal acuză partenerul de guvernare de presiuni şi chiar şantaj, prin care îi determină pe primari să plece de la PNL la PSD.

„Plecarea unor primari de la PNL la PSD este o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie de guvernare şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară. Fiecare primar, viceprimar sau consilier care părăseşte partidul reprezintă o lovitură la temelia stabilităţii politice şi economice pentru care ne-am aliat politic şi am decis să guvernăm împreună. Din această migraţie pierdem toţi, nu doar PNL”, a declarat Raluca Turcan.

ADVERTISING

Ea a mai spus că nu ştie „să existe vreo localitate din ţară unde administraţia publică locală condusă de aleşi ai PNL să nu fi primit sprijin financiar de la Guvern pentru realizarea proiectelor de investiţii”.

„Tocmai de aceea, aş putea paria că nu binele comunităţii locale îi determină pe unii să schimbe partidul politic, chiar înainte de alegeri, ci presiunile, condiţionările şi chiar şantajul, lucruri care nu au ce căuta într-un stat membru al UE şi profund incorecte între doi parteneri de guvernare”, a mai precizat Turcan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ciucă: Chestiunea aceasta e deranjantă

La rândul său, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus, tot luni, că nu este de acord cu o astfel de abordare, care creează bulversare.

"Pentru mine, personal, chestiunea aceasta e deranjantă şi am comentat de fiecare dată, nu sunt de acord cu o astfel de abordare pentru că ne ducem către oamenii din fiecare localitate, ştim că acolo este ales omul, nu partidul şi incertitudinea faţă de ce familie politică se va orienta sau nu primarul creează bulversare”, a afirmat Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Întrebat dacă se ia în calcul un pact între cele două partide, PSD şi PNL, Ciucă a spus: ”Am mai încercat chestiunea aceasta, am discutat-o, chiar preşedintele Flutur a venit cu această insistenţă, din păcate, oamenii sunt cum sunt, mă refer la primari. De altfel, nu trebuie să generalizăm, doar unii dintre ei au această abordare şi efectiv nu înţeleg”.

Vă recomandăm şi analiza Spot Valul migrator și cauzele lui


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇