REPER acuză Jandarmeria că i-a refuzat un cort în Piața Victoriei UPDATE Replica oficială

REPER acuză Jandarmeria că i-a refuzat un cort în Piața Victoriei <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica oficială

REPER acuză Jandarmeria București că încearcă să împiedice partidul să strângă semnături, după ce i-a respins luni o cerere de amplasare a unui cort în Piața Victoriei din Bucureşti.

Reprezentanţii REPER susţin că Jandarmeria le-ar fi respins cererea în mod nefondat, pentru că este vorba despre acelaşi cort pe care l-au avut în weekend-ul trecut, pentru care întrunesc condiţiile legale şi au avizele de la toate celelalte structuri din Comisia din cadrul Primăriei Bucureşti de avizare a adunărilor publice.

ADVERTISING

Reprezentantul Jandarmeriei, aflat în contact telefonic permanent cu superiorii săi, a invocat - fără niciun temei legal - mai multe pretexte pentru a nu ne autoriza prezenţa în Piaţa Victoriei, susţine REPER.

„Guvernul comasaţilor, precum şi autorităţile din subordinea sa, continuă să saboteze orice încercare legitimă a partidelor noi de a fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. 

După ce au comasat ilegitim alegerile, după ce au redus de la patru la trei săptămâni perioada de strângere a celor 200.000 de semnături, după ce au anulat posibilitatea de colectare online a semnăturilor şi ne-au cerut ca listele să fie completate DOAR cu pix albastru şi DOAR cu majuscule, fără nicio explicaţie logică, astăzi suntem împiedicaţi să strângem semnături, cu toate că am respectat toate procedurile legale”, scrie pe Facebook REPER.

REPER cort jandarmi
Foto: Facebook/Partidul REPER

Reprezentanţii partidului REPER vor fi, în continuare, în Piaţa Victoriei, fără cort, pentru a strânge semnături de susţinere, aşa cum au făcut-o încă din prima zi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Suntem hotărâţi să nu cedăm în faţa acestor acţiuni abuzive şi proceduri excesive şi nejustificate”, adaugă REPER.

Reacţia Jandarmeriei

Jandarmeria Capitalei dezminte informaţiile şi spune că REPER nu ar fi avut aprobare de la primărie pentru a strânge semnături şi a pune cort în Piaţa Victoriei.

„În fapt, în data de 01 aprilie 2024, în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, membrii comisiei i-au adus la cunoştinţă solicitantului că activitatea de strângere de semnături şi amplasarea unui cort în Piaţa Victoriei nu face obiectul prevederilor art. 1, alin 2) din Legea nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că: «Adunările publice - mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea, ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege.» Astfel, activitatea solicitată nu poate fi considerată o adunare publică”, arată Jandarmeria Capitalei.

ADVERTISING

În plus, reprezentanţilor REPER le-a fost recomandat să se adreseze Administraţiei Străzilor Bucureşti, Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Sectorului 1 şi Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PMB.

Citiţi un interviu Spot despre condițiile ca în Rusia la care este supus un independent care vrea să candideze


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇