REPER și-a anunțat candidații la europarlamentare. Cristian Presură, pe listă

REPER și-a anunțat candidații la europarlamentare. Cristian Presură, pe listă

Reprezentanţii partidului REPER şi-a anunţat, luni, lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 9 iunie şi au prezentat o echipă din care fac parte actuali europarlamentari precum Dacian Cioloş, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, actualii deputaţi Andrei Lupu şi Oana Cambera şi Simina Tulbure, dar şi cercetătorul fizician Cristian Presură ori profesorul universitar clujean Ciprian Mihali.

„Colegii m-au ales să deschid lista Partidului REPER la aceste alegeri. Suntem un partid care participă prima dată în alegeri, dar suntem oameni cu experienţă mare care am arătat că România poate fi influentă în Uniunea Europeană cu politicieni fermi, integri şi muncitori.

ADVERTISING

Avem ambiţia de a răsturna toate calculele electorale pe care şi le fac ceilalţi. Credem că orice partid oricât de comasat, orice cartel politic, cum e cel dintre PSD si PNL, orice partid extremist ca AUR, poate fi trântit la vot de cetăţeni.

Poate nu suntem azi cotaţi cu mari şanse, dar suntem hotărâţi să muncim oricât este nevoie pentru a convinge cetăţenii că avem cea mai bună echipă care reprezintă România în UE. Cel mai bun sondaj este rezultatul votului”, a declarat Dacian Cioloş.

„Venim în faţa românilor cu cea mai bună echipă europeană a României, un fapt deja demonstrat în acest mandat”, a afirmat, la rândul ei, Ramona Strugariu, copreşedinte REPER.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Am livrat peste promisiunile din campania electorală, este un lucru fără precedent în istoria politică a României. Mai mult, REPER are o listă care respectă paritatea de gen şi cotele de tineri, exact aşa cum ne-am angajat.

(...) Suntem primul partid din România pe ale cărui liste se regăsesc în mod egal femei şi bărbaţi, oameni foarte competenţi, şi care are trei candidaţi de sub 35 de ani în primele 10 poziţii.

Tot în top 10 avem un cercetător de renume, fizicianul Cristian Presură, şi un intelectual şi diplomat român de excepţie, profesorul Ciprian Mihali”, a completat Strugariu.

Lansăm lista candidaților REPER la alegerile europarlamentare!

Urmărește live lansarea listei candidaților partidului REPER la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, deschisă de Dacian Cioloş și de copreședinții formațiunii, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Publicată de Partidul REPER pe Luni, 11 martie 2024

Principalele puncte ale programului politic pentru alegerile din 9 iunie sunt:

ADVERTISING
  1. Un viitor bun pentru copiii şi tinerii din România
  2. Aducem România uitată în Europa
  3. Lupta anticorupţie, democraţie şi integritate: valorile europene nu sunt de vânzare
  4. Acţiune pentru fermieri: reformă şi soluţii
  5. O Românie puternică în UE. Schengen deplin şi trecem la moneda euro  
  6. Economie verde, digitală şi valoare adăugată creată în România şi Europa
  7. Moldova şi România, unite în Europa până în 2030
  8. Susţinem crearea unei armate europene
  9. Pentru o Uniune Europeană a educaţiei şi a sănătăţii
  10. Cultură şi identitate: protejarea patrimoniului naţional la nivel european

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇