Drulă nu exclude o candidatură la Cotroceni și crede că Cioloș nu e bun de președinte: E un anti-lider UPDATE Replica europarlamentarului

Drulă nu exclude o candidatură la Cotroceni și crede că Cioloș nu e bun de președinte: E un anti-lider <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica europarlamentarului

Liderul USR a abordat sâmbătă subiectul unei eventuale candidaturi la Cotroceni în 2024. Cătălin Drulă crede că predecesorul său la şefia partidului, Dacian Cioloş, nu ar fi bun de preşedinte. Cât despre opţiunea Kovesi, Drulă preferă să se abţină de la comentarii.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al României, Drulă spune că nu poate exclude această variantă, fiindcă ar fi „nefiresc”, având în vedere că este preşedinte de partid.

Pe de altă parte, Drulă se arată convins că Cioloş nu poate fi o soluţie pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Şeful USR a fost întrebat la Prima TV dacă Cioloş poate fi o soluţie. 

ADVERTISING

„Nu cred. Adică nu că nu cred, sunt sigur că nu. Pentru că domnul Cioloş, prin acţiunile politice din ultimii ani, a fost un anti-lider. Şi România are nevoie de un lider, nu are nevoie de cineva care abdică, care renunţă, care face mofturi, care se construieşte pe sine. Un lider de ţară trebuie să fie generos şi proiectul său nu poate fi sinele. Când proiectul tău eşti tu însuţi, nu e bine pentru o comunitate”.

Referindu-se la o eventuală candidatură a şefei Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, la preşedinţia României, Drulă spune că e strict opţiunea ei.

„Eu am văzut declaraţiile publice ale doamnei Kovesi în care a spus «nu» în patru limbi europene la ideea de implicare în politică. Şi am o reţinere în a aborda acest subiect, pentru că are o carieră de magistrat, care prin esenţa ei este apolitică, cât ţine cariera de magistrat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am un respect pentru munca dumneaei, pentru funcţia în care este acum. Nu ne cunoaştem, nu am avut plăcerea, sau oportunitatea, nu ne-am intersectat, dar asta va trebui să lămurească dumneaei dacă îşi doreşte o carieră politică sau nu. Înţeleg că până acum a fost foarte fermă pe opţiune”, a declarat Cătălin Drulă.

„Nu, nu doresc să candidez la preşedinţia României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este „Nu”, „No”, „Nein”, „Nie” şi, dacă mai practic puţin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund „Nu” în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat anul trecut Laura Codruţa Kovesi. Şi anul acesta a reiterat că nu este interesată de o candidatură.

ADVERTISING

UPDATE: Replica lui Cioloș

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş i-a răspuns, sâmbătă, liderului USR Cătălin Drulă, precizând că a înţeles mai bine ce i-a despărţit şi ce i-a adus împreună.

”Am văzut declaraţiile lui Cătălin Drulă şi am înţeles mai bine ce ne-a despărţit şi ce ne-a adus împreună. Din perspectivă politică, sunt în continuare convins că vedem (şi nu doar noi doi) aceleaşi soluţii pentru România. Dar în ceea ce priveşte modelul de putere, aici viziunea noastră e diferită. Am primit aceleaşi reproşuri pe care le-a formulat Cătălin Drulă de la mai mulţi dintre cei cu care am lucrat în politica românească, prieteni, colboratori sau parteneri.

Am fost criticat şi de adversarii politici exact pe aceeaşi temă. În politica de la noi, modelul dominant de leadership consideră puterea politică o formă de manifestare personală, dură şi ”bărbătească”, în care liderul bate cu pumnul în masă şi voinţa lui e lege şi e drum în viaţă. Nu e şi opinia mea. Nu e modelul în care cred. Am citit şi am auzit de sute, dacă nu de mii de ori, că România are nevoie de un lider dur şi neabătut, de parcă ţara asta este o decapotabilă pierdută în noroi şi doar un tractor o poate salva”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Am văzut declarațiile lui Cătălin Drulă și am înțeles mai bine ce ne-a despărțit și ce ne-a adus împreună. Din...

Publicată de Dacian Cioloş pe Sâmbătă, 20 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇