AUR anunță un prim nume pentru alegeri. Simion crede că PSD va juca „scenariul Vadim” la prezidențiale

AUR anunță un prim nume pentru alegeri. Simion crede că PSD va juca „scenariul Vadim” la prezidențiale

Liderul AUR George Simion a anunțat că eurodeputatul Cristian Terheş va conduce lista AUR la europarlamentarele din 2024.

Terheș a intrat în PE pe listele PSD, ca la scurt timp să migreze în PNȚCD, de unde nu a plecat încă.

„Obiectivul partidului este să trimită patrioţi, precum Cristian Terheş, la nivelul instituţiilor europene. 99% da, este o discuție pe care am avut-o, Cristian Terheş va conduce listele noastre pentru europarlamentare, şi atunci vom vedea câţi români simpatizează AUR şi ar putea să ne arate valoarea noastră”, a afirmat el, la Prima News TV.

ADVERTISING

„Cu siguranţă nu suntem micul PSD dar suntem cei care pot să facă PSD-ul mic”, a mai spus Simion. 

Despre faptul că Terheş a intrat în Parlamentul European pe listele PSD, liderul AUR a precizat că a candidat în urma unei alianţe, „este ţărănist, provine dintr-o familie de ţărănişti, împărtășeşte aceleaşi valori ca şi AUR şi a fost în timpul pandemiei singura voce autentică, românească care s-a luptat în PE pentru drepturi şi libertăţi”. 

Simion a mai spus că nu se vede guvernând alături de PSD şi PNL, iar USR nu ştie dacă va mai trece pragul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simion crede ca PSD va juca scenariul „Vadim”

Legat de prezidențiale, liderul AUR spune că decizia va fi luată după europarlamentare, dar că nu exclude oricum o candidatură.

„Nu aş putea să vă dau un răspuns. Înainte excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. (..) Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea o radiografie exactă”, a spus liderul AUR.

ADVERTISING

Simion a menţionat că „sunt primele alegeri prezidenţiale pe care le are în faţă ca om politic şi este curios cum se vor desfăşura”.

El a mai spus că în mod sigur candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va avea acest stigmat al „unui nou Vadim”. „Este jocul pe care PSD şi-l doreşte, să joace acelaşi scenariu ca şi cu Vadim, suntem conştienţi dar sperăm ca România să nu îl aleagă în continuare pe Iliescu”, a comentat el.

„Suntem extremişti doar în mintea unor adversari politici care vor să ne pună undeva la colţ şi să ne ducă în turul doi de scrutin şi să ne folosească”, a mai arătat Simion. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇