Replica primită de George Simion la Târgul de carte Gaudeamus: Nu aveți ce căuta aici, sunteți o rușine UPDATE Ce zice liderul AUR

Replica primită de George Simion la Târgul de carte Gaudeamus: Nu aveți ce căuta aici, sunteți o rușine <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Ce zice liderul AUR

Liderul AUR George Simion a fost primit cu ostilitate sâmbătă după-amiază, la Târgul de carte Gaudeamus, unde i s-a spus ”Nu aveţi ce căuta aici. Sunteţi o ruşine”.

Incidentul este relatat de Nicolae Cotruț și publicat pe contul de Facebook al jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Cel care i s-a adresat astfel liderului AUR este scriitorul Igor Bergler.

”În după-amiaza zilei de sâmbătă, la Târgul de carte "Gaudeamus", şi-a făcut apariţia, însoţit de gărzi, George Simion, preşedintele AUR.

Obişnuit să fie înconjurat doar de oamenii bine instruiţi de către aparatul de Partid, Simion a întins mâna primei persoane care i-a ieşit în cale”, se arată în relatarea postată de Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISING

Este prezentat apoi dialogul lui Simion cu cel pe care l-a abordat:.

”- Bună ziua, spune Simion.

- Bună ziua, nu aveţi ce căuta aici, răspunde persoana.

- De ce nu?

- Dumneavoastră nu ştiţi să citiţi, vă faceţi de râs.

- Ştiţi dumneavoastră sigur chestia asta? întreabă Simion.

- Da, sunteţi o ruşine!

- Să vă dea Dumnezeu sănătate!, îi spune Simion, apoi pune mâna pe umărul persoanei de lângă şi continuă: şi familiei dumneavoastră.

- Asta cu familia e o ameninţare de tip mafiot?”.

Ulterior, Simion a părăsit perimetrul şi şi-a continuat traseul prin zonele mărginașe ale târgului.

Cum a fost întâmpinat George Simion la Gaudeamus: "Sunteți o rușine!"În după-amiaza zilei de sâmbătă, la Târgul de...

Publicată de Cristian Tudor Popescu pe Sâmbătă, 10 decembrie 2022

Scriitorul Igor Bergler a scris pe pagina sa de Facebook, redistribuind postarea: ”Doar ca să ştiti. Despre mine e vorba”.

Doar ca sa stiti. Despre mine e vorba. N.C. n-a stiut daca e bine sau nu sa imi dea numele.

Publicată de Bergler Igor pe Sâmbătă, 10 decembrie 2022

Până la momentul publicării acestei știri (duminică, 11:14) pe contul de Facebook al lui George Simion nu exista nicio informare despre vizita de sâmbătă la Târgul de carte Gaudeamus.

ADVERTISING

UPDATE: Duminică seara, George Simion și-a prezentat propria versiune asupra incidentului în care a fost implicat.

El spune că a stat în total circa două ore la târgul de carte, a salutat şi a fost salutat de sute de oameni și califică drept fake news informaţia şi neagă că ar fi fost însoţit de gărzi de corp, spunând că persoanele care îl însoţeau erau trei colegi de partid.

”De fapt, eu am stat în total circa două ore la târgul de carte, am salutat şi am fost salutat de sute de oameni (nu neapărat că m-ar simpatiza persoanele respective), iar de plecat am plecat pentru că mă grăbeam la un post de televiziune nu că m-ar fi fugărit cineva”, afirmă Simion, citat de News.ro.

ADVERTISING

El spune că şi-a cumpărat cărţi şi că, deşi s-a întâlnit cu persoane considerate ”adversari politici serioşi”, nu şi-au adresat injurii.

”Îmi pare rău să îl anunţ pe Cristian Tudor Popescu dar cât am fost la Romexpo, în afară de a cumpăra cărţile de care sunt interesat, am dat chiar şi peste adversari serioşi, politici, chiar din rândul celor pe care îi acuzăm, cum ar fi Raed Arafat sau Adrian Cioroianu, şi nu ne-am dat în cap, nici nu ne-am adresat injurii, cadrul fiind totuşi un târg de carte”, mai spune Simion.

Absența pozelor sau înregistrărilor de la eveniment o justifică prin faptul că nu a avut cameraman cu el, deși de cele mai multe ori, liderul AUR face transmisiuni live cu propriul telefon mobil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇