Deputatul Simion a cerut ca România să nu mai dea bani R Moldova și pentru refugiații din Ucraina. Cum au reacționat politicienii de la București

Deputatul Simion a cerut ca România să nu mai dea bani R Moldova și pentru refugiații din Ucraina. Cum au reacționat politicienii de la București

Vineri, George Simion, președintele AUR și deputat în Parlamentul României, a cerut ca România să nu mai aloce niciun ban Republicii Moldova și a opinat că am alocat deja prea mulți bani pentru refugiații ucraineni, în loc „să vedem durerea celui de lângă noi”. La o zi distanță, am avut reacții de la reprezentanți ai PNL, USR și PMP.

Ce a spus George Simion

România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău, a spus George Simion vineri, la Congresul AUR de la Alba Iulia.

„Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus și trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în țară am scris Basarabia e România. Asta e un adevăr și adevărurile trebuie spuse tare și răspicat.

Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism anti-românesc finanțând acea guvernare sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chișinău”, afirmă George Simion, la Congresul AUR de la Alba Iulia.

ADVERTISING

George Simion s-a pronunțat și pe tema refugiaților din Ucraina, spunând că s-au alocat deja prea mulți bani pentru ei, în timp ce ar trebui să ne concentrăm pe nevoile românilor.

„S-au alocat prea multe fonduri pentru refugiații care au venit din Ucraina. Când mai mult de jumătate din țară sunt nu că refugiați de război, șase milioane au plecat din țară pentru că au fost refugiați de război în timp de pace.

Avem mai mult de jumătate din țară în sărăcie lucie. Trebuie ajutați. Da, din puținul nostru trebuie să împărțim cu toții. Noi suntem unioniști și-i vrem pe toți românii împreună. Știm să dăm, inclusiv celor care s-au retras din fața agresiunii ruse, cu asta toți suntem oameni și trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar când guvernanții noștri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolți, nu?”, încheie liderul AUR.

La jumătatea lunii iunie, George Simion a încercat să forțeze intrarea în Republica Moldova, țară în care are interdicție de intrare până în 2023, însă a fost întors la controlul de frontieră. Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău. În 2021, Simion a mai încercat să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar, însă fără succes.

ADVERTISING

Cum a reacționat clasa politică de la București

  • Alexandru Muraru (PNL): Troll-ul Kremlinului, putinistul George Simion, un flagel al politicii, un mic Putin al nostru

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile şefului AUR George Simion, catalogându-l pe acesta drept "troll-ul Kremlinului” și „putinist”, în timp ce AUR este „cel mai antiromânesc partid".

"Prin declaraţiile făcute în Ziua Naţională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor şi tratarea ca pe un inamic. Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele şi în faţa unui şantaj abject administrat de Federaţia Rusă fraţilor de peste Prut.

George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chişinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influenţele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetăţeni moldoveni au cetăţenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm", a scris sâmbătă pe Facebook deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Liberalul Alexandru Muraru a comentat și declarațiile lui George Simion despre refugiații din Ucraina.

ADVERTISING

"Românii trebuie să ştie că un astfel de flagel al politicii româneşti, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat şi trimis acolo unde îi este locul, în braţele Kremlinului. Românii s-au convins că avem şi noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară şi antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creaţie din Parlamentul României", a adăugat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Alianța pentru Dezbinarea Românilor.Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai...

Publicată de Alexandru Muraru pe Vineri, 2 decembrie 2022
  • Bogdan Rodeanu (USR): Moscova e furioasă, George Simion e furios. Afacerile patronului AUR Moldova ridică mari semne de întrebare

A reacționat și deputatul USR Bogdan Rodeanu, care este președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, care a răspuns cu o întrebare la solicitările lui George Simion: „Oare nu mai curg banii de la Moscova?”.

„Ce motive are George Simion de este atât de mârșav cu Republica Moldova? Oare nu mai curg banii de la Moscova? Oare prietenul și partenerul lui, creierul AUR Moldova, Valeriu Munteanu, începe să aibă probleme cu obținerea finanțărilor pentru partidul lor? Sunt întrebări firești”, scrie, sâmbătă, pe Facebook, Bogdan Rodeanu, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Acesta spune că atâta vreme Rusia a putut „domina” Moldova prin sărăcirea oamenilor cu ajutorul politicienilor corupți de la Chișinau, Moscova a fost mulțumită.

„La Chișinău se accelerează procedura de aderare la Uniunea Europeană. Asta înseamnă măsuri dure antifraudă și anticorupție. Cu toate consecințele: pușcărie și confiscarea fondurilor obținute ilicit. Adică exact banii folosiți pentru plata „protestatarilor” împotriva separării de Moscova. Și se lucrează non-stop. Aplicarea măsurilor anticorupție și antifraudă la Chișinău înseamnă că oamenii Moscovei vor rămâne și fără bani, fără libertate și fără pârghii în instituțiile statului. Moscova e furioasă, George Simion e furios”, a spus Rodeanu.

Bogdan Rodeanu a mai spus că în acest context, afacerile creierului și patronului AUR Moldova ridică mari semne de întrebare.

„Vor aplica legea. Vor cădea capete. Moldova se reinventează și își curăță interferențele financiare din partea Federației Ruse, ca o țară cu democrație puternică. În acest context, problema lui George Simion este analiza resurselor financiare ale clonei AUR de la Chișinău. Un partid la fel de toxic pentru că e la fel de aservit intereselor Moscovei, cu aceleași mesaje antieuropene, condus de prietenul lui: Valeriu Munteanu. Afacerile creierului și patronului AUR din Moldova devin publice și ridică mari semne de întrebare. I se văd dedesubturile”, mai spune președintele Comisiei de Apărare.

𝗙𝘂𝗿𝗶𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗣𝘂𝘁𝗶𝗻. 𝗜𝗱𝗲𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗗𝘂𝗴𝗵𝗶𝗻. 𝗩𝗲𝗿𝘀𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗹𝘂𝗶 𝗞𝘂𝘇𝗺𝗶𝗻. 𝗩𝗼𝗰𝗲𝗮 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗲𝗶, 𝘃𝗼𝗰𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗦𝗶𝗺𝗶𝗼𝗻.Ce motive are...

Publicată de Bogdan Rodeanu pe Sâmbătă, 3 decembrie 2022
  • Eugen Tomac (PMP) - un „patriot” de carton

Și Eugen Tomac, președintele PMP, l-a criticat sâmbătă pe George Simion, spunând că liderul AUR este „pe felie cu Kremlinul”.

”De mai bine de un an vă tot spun că acest băiat, George Simion, este pe felie cu Kremlinul. Acum a apărut și dovada clară. De Ziua Națională a României, Simion spune nici mai mult, nici mai puțin, că România nu mai trebuie să susțină Basarabia în fața agresiunii barbare a Rusiei. Milioane de români din R. Moldova nu au curent electric sau gaz pentru a se încălzi, dar asta este exact ceea ce își dorește un “patriot” de carton: România să nu mai susțină cu niciun leu R. Moldova. A cere astăzi să abandonăm R. Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia. Tocmai de aceea, România trebuie să continue să susțină cu toată forța administrația condusă de Președintele Maia Sandu”, a declarat Eugen Tomac.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇