George Simion l-a vânat pe Virgil Popescu prin minister. Jandarmii au încercat în zadar să-l dea afară (Galerie foto & video)

George Simion l-a vânat pe Virgil Popescu prin minister. Jandarmii au încercat în zadar să-l dea afară (Galerie foto & video)

O conferință în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să dea explicații în scandalul privind introducerea unei taxe pe energia regenerabilă creată de prosumatori – numită de USR „taxa pe soare” – a fost amânată luni, după ce printre jurnaliști s-a infiltrat liderul AUR George Simion.

Liderul AUR a ajuns la conferinţă şi s-a aşezat pe locurile destinate presei. În locul lui Popescu, în fața microfoanelor a venit un secretar de stat care a anunţat amânarea începerii conferinţei, motivând că sunt prezente persoane care nu au fost acreditate pentru eveniment. 

ADVERTISING

„Am intrat pe uşă. Mi s-a spus că nu aş avea dreptul să particip la această conferinţă de presă. Totuşi am venit, am urcat. Dacă încalc vreo lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, le-a spus jurnaliștilor liderul AUR, acuzându-l pe ministru că fuge de confruntare.

„A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoţul”, a strigat George Simion.

Apoi liderul AUR a început să umble prin minister, intrând în mai multe birouri, pentru a-l găsi pe Popescu.

„Am venit să îl întrebăm pe ministrul Popescu ce este cu taxa pe soare. Nu suntem violenţi, batem la uşă. Până ajunge Ordonanţa în Parlament o să îşi producă efectele”, a mai spus Simion. 

În cele din urmă, au fost chemați jandarmii, care i-au cerut deputatului să plece, însă Simion le-a răspuns că doar cu forța poate fi îndepărtat din clădire.

George-Simion-jandarm-Ministerul-Energiei
Foto: Inquam Photos/George Calin

Jandarmii au intervenit o a doua oară.

ADVERTISING

„Beneficiarul nu dorește să fiți prezent. Țin să vă aduc la cunoștință că dacă nu părăsiți de bună voie zona, o să fim nevoiți să vă luăm noi”, i-a spus o reprezentantă a Jandarmeriei liderului AUR.

„Nicio problemă, să vină să mă salte”, i-a replicat Simion.

George-Simion-jandarmi-dialog-Ministerul-Energiei
Foto: Inquam Photos/George Calin

În cele din urmă, după o oră de circ și discuții, George Simion a plecat de bună voie din minister.

„Eu sunt cât se poate de civilizat. Eu vă arăt ce se întâmplă aici - taxa pe soare. (...) Văd că ministrul Energiei este un laș, nu vine la conferința de presă, nu vrea să dea ochi în ochi cu parlamentarii... Nu vreau să mă cert cu nimeni, nu vreau să fac probleme nimănui... Ce a trebuit să arăt, am arătat - Virgil Popescu fuge de Opoziție și fuge de români”, a spus Simion, în timp ce se îndrepta spre ieșirea din instituție.

Taxa pe soare!

Publicată de George Simion pe Luni, 5 decembrie 2022

Cu peste o oră întârziere, Virgil Popescu a venit în fața jurnaliștilor și le-a spus că George Simion este o trompetă a rușilor și a făcut „circ” pentru că astăzi intră în vigoare decizii luate la nivel european care limitează veniturile Federației Ruse.

ADVERTISING

„Singura miză pentru care a venit aici a fost să facă circ, așa că decizia înțeleaptă a fost să amânăm conferința până când persoana a părăsit instituția. Ce a făcut astăzi George Simion a fost bătaie de joc. (...)

Încă o dată, dacă mai era nevoie de această dovadă, că dl Simion nu este decât o trompetă a rușilor, o trompetă a lui Putin”, a spus Virgil Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇