AUR și-a ales noul președinte, la un congres unde presa a fost interzisă: E tot Simion, care zice că nu vrea să candideze la președinție în 2024

AUR și-a ales noul președinte, la un congres unde presa a fost interzisă: E tot Simion, care zice că nu vrea să candideze la președinție în 2024

George Simion a fost ales din nou președinte al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), duminică, într-un Congres extraordinar pentru alegerea noii sale conduceri, care a avut loc la Palatul Parlamentului și la care presa n-a avut acces.

Simion a fost votat noul președinte al partidului cu 784 de voturi. Contracandidatul său, Dănuț Aelenei, deputat AUR de Constanța, a primit de peste 20 de ori mai puține voturi – 38.

În cadrul evenimentului, Simion a spus că nu este obligatoriu ca AUR să aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale din 2024, și că el nu vrea să candideze: ”acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm țării viitorul președinte, dar asta doar românii o pot face”.

”Primul mesaj în calitate de președinte al AUR este către toate etniile din România, către toți etnicii maghiari, rromi, lipoveni, tătari, turci, bulgari, sârbi: suntem frații voștri. Ne bucurăm să ridicăm împreună, din propria cenușă, de acum înainte, România. Și ne bazăm pe voi”, a spus George Simion, după ce a fost votat președinte AUR.

Acesta a candidat cu moţiunea ”România bogată: creştină şi democrată”, iar Aelenei, cu moţiunea „Mai multă democraţie”.

ADVERTISING

Până azi, formaţiunea era condusă de copreşedinţii George Simion şi Claudiu Târziu.

La congres au participat 867 de delegaţi cu drept de vot. Congresul a început în jurul orei 12:00. Presa n-a avut acces în sală. ”Este primul nostru congres şi vrem să iasă totul perfect. Nu cred că vă deranjează”, a precizat Simion, citat de Agerpres, referitor la interdicția pentru presă.

Congresul Alianței pentru Unirea Românilor

Acum: Peste 900 de delegați din toată țara participă la Congresul AUR

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor - AUR pe Duminică, 27 martie 2022

Discursuri ale participanților

Copreşedintele AUR, senatorul AUR Claudiu Târziu:

"Credem că am făcut o echipă foarte bună şi am lucrat foarte bine împreună cu George Simion, împreună în copreşedinţie, şi cu Sorin Lavric, preşedintele Senatului partidului. Am avut un triumvirat care s-a dovedit câştigător. Astăzi facem un pas mai departe în dezvoltarea partidului, ne împărţim mai bine atribuţiile între lideri şi cred că se va vedea un plus de succes în tot (...) Sperăm ca noua formulă să ne aducă la guvernare în 2024".

Copreședintele AUR, George Simion:

"Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL. Niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, cei care au încercat să ne întindă diferite curse crezând că suntem naivi. S-au înşelat. Nu există vreo problemă şi vreo divergenţă la nivelul conducerii AUR. Îi mulţumesc colegului meu, Claudiu Târziu, pentru că împreună am reuşit să construim o forţă politică patriotică, de esenţă conservatoare, creştină şi democrată în România. Nu aveam aşa ceva, era nevoie ca aşa ceva să apară, iar eu şi Claudiu vom fi până la capăt în această luptă".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu o să vin astăzi în faţa voastră să vă întreb dacă vreţi să fiu preşedintele vostru. A mai făcut-o unu în trecut şi nu prea a sfârşit bine. Însă o să vă spun că dacă aş fi în locul vostru, eu nu aş vota, ca membru de partid, George Simion. Şi spun asta cu toată responsabilitatea. Am văzut cum se schimbă oamenii, am văzut în acest an de când suntem în Parlament dorinţa de putere, dorinţa de funcţii şi orgoliile şi ştiu ce poate deveni AUR. Există un mare risc ca partidul nostru să devină un monstru cu faţă umană, normal, cum a fost şi democraţia din ultimii 32 de ani.

O democraţie originală, în stilul Ion Iliescu, în care ei chipurile s-au vopsit în democraţi şi au continuat să jefuiască ţara pentru că l-au executat pe comandatul suprem de atunci iar ţara, de 32 de ani încoace este lăsată pradă unor găşti pline de interese, de dorinţă de căpătuire, de dorinţe de funcţii şi pline de orgoliu, a căror singură dorinţă pentru a ajunge la putere este bunăstarea membrilor lor. De aceea vă zic, dragii mei (...) că eu nu m-aş vota dacă aş fi membru de partid, dornic să fiu preşedinte de organizaţie locală, dornic să fiu preşedinte de filială, dornic să fiu europarlamentar sau viitor ministru.

ADVERTISING

Eu nu m-aş vota, pentru că partidul nostru nu se va transforma într-un monstru, cum au fost partidele din România în ultimii 32 de ani şi nu-i va lăsa pe toţi să ajungă în acele funcţii şi să se transforme partidul într-un SRL de resurse umane, pentru că nu ăsta e scopul nostru”.

„Sunt foarte mulţi şi au venit, m-am înconjurat, din păcate sunt, n-am niciun fel cum să-i alung, pentru că după aceea – nu-i aşa? – devin dictator, m-am înconjurat de foarte mulţi oameni care-mi zic: "George, eşti cel mai tare, eşti cel mai bun! Tu trebuie să candidezi la alegerile prezidenţiale din 2024, tu, dintre toţi, trebuie să ne reprezinţi!".

Se întâmplă peste tot, aşa din păcate s-a întâmplat în ultimii 32 de ani în România. Nu vreau eu să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale pentru că AUR, prin candidatul pe care-l va sprijini, va trimite pe cineva în turul doi, împotriva candidatului sistemului, şi vreau să mă asigur de faptul că vom trimite în turul doi de alegeri în 2024 pe omul care câştigă aceste alegeri”. 

„Avem datoria de a împiedica AUR să devină o altă formă de a căpuşa statul român cu paraziţi a căror singură calitate e că sunt membri de partid. Avem datoria de a pune o ierarhie a valorilor în vârful mesei, de a pune meritocraţia în vârful mesei. Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta. În primul an de parlament am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute, dar ce vă cer, dacă totuşi vă veţi condamna cumva viitorul vostru politic (...) aşa că dacă vă asumaţi acest risc şi dacă mergeţi mai departe fără a vă aştepta că dacă va veni cineva mai bun decât voi nu vi se va cere să faceţi un pas în spate şi dacă veţi alege moţiunea noastră, să ţineţi un lucru în minte: o să vă mai cerem şi foarte mult efort, dacă sunteţi dispuşi să-l daţi”.

Candidații și echipele

George Simion candidează pentru funcţia de preşedinte, el avându-l contracandidat pe Dănuţ Aelenei. Din echipa lui Simion mai candidează Claudiu-Richard Târziu, pentru funcţia de preşedinte CNC iar Sorin Lavric, pentru cea de preşedinte Senat AUR.

La primul Congres extraordinar, AUR va dezbate şi adopta strategia şi tactica de viitor ale partidului, precum şi alte măsuri privitoare la activitatea formaţiunii, a anunțat formaţiunea într-un comunicat.

Cele două moţiuni care vor fi susţinute de candidaţii la preşedinţia partidului AUR sunt:

  •  ”România bogată: creştină şi democrată” a lui George Simion şi
  • ”Mai multă democraţie” a lui Dănuţ Aelenei.   

Echipa completă cu care candidează George Simion este:   

BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)  

1. George-Nicolae Simion – Preşedinte

2. Claudiu-Richard Târziu – Preşedinte CNC

3. Sorin Lavric – Preşedinte Senat AUR

4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreşedinte

5. Cristian David – Secretar General

6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct

7. Ramona Lovin - Secretar General-Adjunct

8. Adrian-George Axinia - Vicepreşedinte

9. Dan Tanasă - Vicepreşedinte

10. Gianina Şerban - Vicepreşedinte

11. Raluca-Elena Amariei - Vicepreşedinte

12. Robert Alecu – Vicepreşedinte

13. Valeriu Munteanu - Vicepreşedinte

14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru

15. Darius Pop – Membru

16. Diana Enache – Membru

17. Lucian-Florin Puşcaşu – Membru 

18. Raluca-Maria Borta – Membru

19. Sorin-Titus Muncaciu - Membru    

Echipa completă cu care candidează Dănuţ Aelenei:  

BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)

1. Dănuţ Aelenei – Preşedinte

2. Andrei-Emil Dîrlău – Preşedinte CNC

3. Vasile Sârbu – Preşedinte Senat

4. Nicolae Roman – Secretar General

5. Ionuţ Neagu – Prim-vicepreşedinte

6. Alexandru-Şerban Bologa - Vicepreşedinte

7. Evdochia Aelenei – Preşedinte Organizaţia de Femei

8. Marius-Gabriel Voiculeţ – Preşedinte Organizaţia de Tineret

9. Andrei Cochior – Preşedinte Organizaţia de Pensionari

10. Adrian-Cătălin Popa – Preşedinte Organizaţia Diaspora  

Alianţa pentru Unirea Românilor este singurul partid patriotic din Parlament, cu o doctrină de esenţă conservatoare, creştină şi democrată, mai transmite formaţiunea. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇