Orban s-a ales cu plângere penală din partea PSD: Îl acuză de campanie electorală ilegală

Orban s-a ales cu plângere penală din partea PSD: Îl acuză de campanie electorală ilegală

PSD anunţă că a depus plângere penală pe numele premierului Ludovic Orban şi consilierului acestuia, Virgil Guran, pentru continuarea campaniei electorale în judeţul Dâmboviţa după încheierea termenului legal. Social-democraţi îl acuză şi pe ministrul de Interne că şi-a folosit funcţia pentru a-şi promova imaginea.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu cataloghează drept „revoltător modul în care premierul şi miniştrii PNL  se cred deasupra legii, se cred stăpânii României”, acuzând premierul şi pe apropiaţii acestuia de încălcarea legii.

ADVERTISING

„PSD a depus astăzi plângere penală atât împotriva premierului Ludovic Orban, cât şi a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale şi ieri (sâmbătă – n.red.) la Dâmboviţa, deşi legea interzice clar acest lucru”, a declarat Grindeanu.

Orban a votat, după ce a stat la coadă 30 de minute. Ce mesaj are pentru bucureşteni

Şi Vela e acuzat de social-democraţi

Liderul social-democrat îl acuză şi pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, de faptul că s-a folosit de funcţia pe care o deţine pentru a-şi promova imaginea după încheierea campaniei electorale.

ADVERTISING

„Modelul Orban a fost preluat şi de ministrul de Interne Marcel Vela care, deşi este candidat, nu s-a sfiit ieri să ţină conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne”, a mai afirmat Grindeanu. 

Marcel Vela este candidat pe liste pentru Consiliul Local Caransebeş şi la Consiliul Judeţean Caraş Severin şi e suspendat din comisia de organizare a alegerilor.

Sâmbătă seară, Vela a dat, alături de chestorul Bogdan Despescu, o declaraţie de presă la sediul MAI în care anunţa măsuri speciale pentru buna desfăşurare a alegerilor.

ADVERTISING

SpotMedia.ro vă ţine la curent pe parcursul întregii zile cu cele mai importante evenimente, declaraţii şi eventuale incidente legate de procesul de vot de azi. Urmăriţi LIVE cele mai importante informaţii de astăzi.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇