Premierul Ludovic Orban a votat, duminică dimineaţă, în Dobroeşti, judeţul Ilfov, la şcoala generală nr. 1.
Şeful PNL a stat la coadă aproximativ 30 de minute până a intrat în secţia de votare (foto), pentru a putea fi respectată în interior distanţarea fizică.
Întrebat de ce a votat, Orban a răspuns:
"Cunoaşteţi conceptul de campanie. A fost unul foarte clar: dezvoltarea comunităţii locale, prin investţii, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii, creşterea calităţii serviciilor. Pentru asta am votat. Pentru oameni care garantează că pot îmbunătăţi viaţa oamenilor în comunităţile locale, pentru candidaţii care au proiecte de dezvoltare a comunităţii locale", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, după ce şi-a exercitat acest drept.
Iată toate regulile pe care trebuie să le respecți la duminică la secţia de votare
Totodată, el a precizat, referitor la condiţiile speciale în care se desfăşoară alegerile, că i-a cerut preşedintelui AEP să asigure "fluidizarea" votului, acolo unde se constată cozi.
Întrebat de ce a stat la coadă 30 de minute până să voteze, Orban a replicat:
Pentru că sunt nişte reguli de protecţie a sănătăţii. Pentru a diminua riscul de transmitere a virusului. Eram pregătit să stau şi mai mult, după ce am văzut la televizor imagini cu cozi. Oamenii să urmărească procesul de votare.
Se poate vota pe tot parcursul zilei. Chiar acum mă duc la MAI şi am vorbit şi cu preşedintele AEP să fluidizeze votul, astfel încât durata de aşteptare să fie mai mică.
Ludovic Orban
Regulile în secţii sunt respectate
Premierul a adăugat că regulile sanitare sunt respectate în secţiile de votare.
"Se respectă regulile. Dezinfecţia s-a produs de 2 ori, numărul de persoane maxim în secţie se respectă. Chiar au fost mai puţini. Astea-s procedurile, am încercat să asigurăm prin reglementări respectarea regulilor", a completat Orban.
Premierul a punctat că acest aspect este extrem de important - respectarea regulilor. În caz contrar, vor exista sancţiuni drastice.
Vezi toţi candidații înscrişi în cursă din localitatea ta
"Totul e ca alegerile să se desfăşoare corect, să se respecte regulile, să nu se încerce influenţarea votului în afara legii. Dau un semnal pentru cei care îşi imaginează că pot cumpăra voturi. Toate instituţiile statului sunt pregătite să acţioneze! Să nu îşi permită astfel de lucruri, că am auzit tot felul de chestii... Sancţionăm drastic orice proces de corupţie electorală!", a subliniat prim-ministrul.
Mesajul pentru bucureşteni
Întrebat cine e favoritul lui pentru Primăria Capitalei, el a spus că lumea deja "ştie foarte bine" acest lucru.
"Ştiţi foarte bine cine este favoritul meu. Îi rog pe bucureşteni să vină să îşi exprime votul şi să voteze în funcţie de dacă le place cum arată Bucureştiul aşa. Mie, personal, nu îmi place. Deşi locuiesc aici (Ilfov), petrec mare parte din timp în Bucureşti. Dacă vor schimbare, bucureştenii să vină la vot!", a mai adăugat Orban.
Despre cele trei calităţi pe care trebuie să le aibă un primar, Orban a enumerat:
"Să cunoască bine problemele din comunitate, să fie un bun manager şi să fie conectat la toate posibilităţile de finanţare a proiectelor, pentru că trebuie să aibă proiecte şi să crească calitatea vieţii în localitate".