Alegeri locale 2020: MAI a primit 1003 sesizări cu caracter electoral, au fost întocmite 295 de dosare penale

Alegeri locale 2020: MAI a primit 1003 sesizări cu caracter electoral, au fost întocmite 295 de dosare penale

În perioada campaniei electorale au fost organizate 1.373 de manifestări electorale, care s-au defășurat fără incidente, și au fost înregistrate 1003 sesizări cu caracter electoral, pentru care au fost întocmite 295 de dosare penale și aplicate 348 de sancțiuni contravenționale, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne.

Secretarul de Stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu a mai declarat că a fost finalizat procesul de distribuire a materialelor necesare votării, inclusiv cele sanitare, în cele 18.794 de secții de vot.

ADVERTISING

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a adăugat că a dispus constituirea de zone speciale de interventie în 689 de localitati, în baza istoricului incidentelor, a vizelor de flotant și a datelor și informațiilor deținute de MAI sau din spațiul public.

Echipe de control vor verifica modul în care angajații ministerului acționează în ziua alegerilor locale, a mai spus ministrul Vela.

Marcel Vela este și candidat la aceste alegeri, din partea PNL, el ocupând prima poziție în listele liberalilor atât pe lista de consilieri judeţeni în Caraș Severin, cât şi pe lista de consilieri locali la Caransebeş.

ADVERTISING

Urmărește aici declarațiile de presă:

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/2724415997827720/

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇