Orban nu va mai susține legea carantinei în Senat, dar speră să fie adoptată azi

Orban nu va mai susține legea carantinei în Senat, dar speră să fie adoptată azi

Premierul Ludovic Orban a fost, joi, la Comisia Juridică din Senat, unde le-a transmis punctul său de vedere senatorilor şi le-a cerut să adopte legea, necesară pentru a putea ţine pandemia sub control.

”Sper că în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului”, a afirmat premierul.

Premierul Ludovic Orban, care-şi anunţase prezenţa la şedinţa de plen a Senatului unde urma să fie adoptată legea privind carantina şi izolarea, s-a dus, joi, la Comisia Juridică din Senat unde continuă dezbaterile și la această oră.

ADVERTISING

”Le-am transmis mesajul pe care am vrut să îl transmit şi anume că e foarte important ca acestă lege să fie adoptată.

Sper că în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare şi ulterior să fie promulgată de preşedinte”, a spus premierul.

Acesta a precizat că mai sunt puncte divergente, dar este important ca autorităţile să aibă un instrument pentru a lua măsuri de limitare a pandemiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/328957901452488

”Forma din acest moment, totuşi, ne permite să acţionăm eficient împotriva răspândirii virusului şi pentru a apăra sănătatea românilor.

Am încredere că în cursul zilei de azi vom avea legea care să ne permită să luăm cele mai bune decizii pentru reducerea răspândirii pandemiei”, a mai explicat Orban. 

Premierul a precizat că i-a explicat preşedintelui Senatului (Robert Cazanciuc - PSD) că nu va mai putea participa la şedinţa de plen, întrucât este programată şedinţa de guvern, care trebuia să înceapă la ora 17:30. 

ADVERTISING

Comisia Juridică nu a adoptat încă raportul în legătură cu legea privind crantina şi izolarea, aşa că şedinţa Senatului programată iniţial pentru ora 12:00 a fost amânată. 

Citește modificările aduse în Senat la legea privind izolarea și carantina:

Cei care contestă în instanță izolarea vor fi consultați zilnic de medic. Ce drepturi pot fi limitate

Cazanciuc anunță cum se va face detașarea medicilor și cum se atacă deciziile de izolare

Izolarea pentru un minor se dispune în primă fază la domiciliul aparţinătorului

Izolarea e dispusă pe durată limitată, proporţional cu situaţia care o determină


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇