Strania păţanie a domnului Murguleț, numit secretar de stat şi demis a doua zi. Cîţu a primit o informaţie, dar o ţine secret

Strania păţanie a domnului Murguleț, numit secretar de stat şi demis a doua zi. Cîţu a primit o informaţie, dar o ţine secret

E foarte stranie povestea lui Marian Murguleţ, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării şi apoi demis a doua zi de premierul Florin Cîţu. Iar explicaţiile aduse azi de şeful Guvernului nu lămuresc situaţia, care îl miră şi pe Ludovic Orban.

Liderul PNL spune că l-a surprins numirea lui Murguleţ, pe care o consideră ”cam ciudată”. Orban a precizat că în cadrul Biroului Executiv a fost validat un alt candidat pentru această funcție.

„Numirea domnului Murguleț sigur că m-a surprins. Acuma sigur că până la urmă premierul poate să aibă o preferință, dar nu o preferință acolo unde există o decizie a partidului. N-am înțeles nici motivul numirii, nici motivul demiterii. Adică motivul demiterii l-am înțeles, dar știți că l-a mai demis o dată pe Murguleț”, a spus Orban.

ADVERTISING

Cîțu spune ca a aflat o informație, dar nu e publică

Joi la prânz, după ședința de guvern, premierul Florin Cîțu a precizat că a decis să îl demită pe Marian Murguleţ după ce a aflat... o informație.

Totodată, el a precizat că aceste numiri sunt politice, dar își rezervă dreptul de a selecta oamenii din Guvern.

„În primul rând, aveţi o informaţie greşită. Nu acordul BEX este, se face acordul BPN.

În acelaşi timp, numirile acestea sunt politice. Eu am spus de fiecare dată că îmi voi rezerva dreptul atunci când o numire, chiar dacă a trecut de BPN, nu este o numire care ne reprezintă ca Guvern să am o altă opinie faţă de BPN. Şi au fost mai multe situaţii.

ADVERTISING

Iar aici cum am aflat o informaţie care mergea în această direcţie, am revenit asupra deciziei. Sunt foarte ferm în ceea ce priveşte oamenii care vin şi pe care îi numesc în Guvern. Dacă aş fi avut informaţia în momentul respectiv aşi fi făcut numirea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat de ce a revenit asupra deciziei privind numirea lui Marian Murguleţ şi dacă a avut acordul în BEX al PNL când a făcut această numire în funcţia de secretar de stat. 

Cîțu nu a vrut să spună despre ce este vorba, afirmând doar că nu este o informație publică.

„Este o informaţie care mi-a venit după aceea. Multe informaţii nu sunt publice, să ştiţi. Fac verificări pentru toată lumea. Unele informaţii sunt publice”.

ADVERTISING

Întrebat dacă a luat decizia de a-l demite pe Murguleț în urma unui telefon primit de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a negat.

Murguleț, demis la o zi de la numirea în funcție

Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Surse din PNL au declarat pentru News.ro că, spre deosebire ce ceilalţi secretari de stat, Marian Murguleţ a fost numit fără acordul BEx al PNL, în condiţiile în care toţi ceilalţi secretari de stat au avut un vot în BEx şi o verificare prealabilă.

Marian Murguleţ a lansat atacuri şi critici la adresa PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Murguleţ a mai deţinut aceeaşi funcţie până în ianuarie anul acesta, fiind demis atunci de premierul Florin Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇