Microsoft lansează Windows 11, cel mai important update din ultimii 6 ani, și ne pregătește pentru o lume post-pandemie (Video)

Microsoft lansează Windows 11, cel mai important update din ultimii 6 ani, și ne pregătește pentru o lume post-pandemie (Video)

Microsoft lansează joi un update al sistemului de operare Windows, cel mai important din ultimii șase ani, pregătindu-ne dispozitivele pentru o lume post-pandemică și facilitând totodată munca de oriunde.

COVID-19 a schimbat modul în care lucrăm, dar ne va schimba și dispozitivele. Microsoft urmează să prezinte foarte curând o nouă versiune de Windows, cel mai probabil numită Windows 11, dotată cu funcții adaptate lumii în care trăim și muncim – de la birou sau de oriunde altundeva.

Am consultat toate zvonurile și informațiile oficiale pentru a vă aduce o sinteză a celor mai importante concluzii despre Windows 11 înainte de lansarea propriu-zisă.

ADVERTISING

După șase ani fără schimbări, e de așteptat ca Microsoft să facă unele upgrade-uri la sistemul său de operare, precum o schemă de culori pastelate, colțuri rotunjite pentru aplicații, alerte sonore subtile și widget-uri discrete pentru vreme sau diverse aplicații.

De asemenea, meniul de start, care până acum se afla în stânga-jos, va fi mutat în centru-jos, fiind însoțit de câteva aplicații importante. Așadar, designul e inspirat de meniul unui smartphone sau al unui Mac.

Deși aceste schimbări de aspect sunt binevenite, totuși, cele mai importante upgrade-uri vor fi la interior. Asta pentru că lumea se așteaptă ca Windows 11 să fie adaptat pentru „noul normal”, în care oamenii nu mai merg atât de des la birou și pot să facă aceeași muncă, fără opreliști, și de la laptopul de acasă.

ADVERTISING

Asta mai ales pentru că Microsoft și-a petrecut ultimii ani îmbunătățind anumite programe, precum cele de chat și conferințe (de exemplu, Teams), cele care te ajută să începi să lucrezi pe un fișier de pe un dispozitiv și să continui să lucrezi la el de pe un alt dispozitiv, dar și cele care ușurează munca în echipă.

Prin urmare, Windows 11 ar trebui să vină și să integreze toate aceste eforturi ale Microsoft într-un ecosistem care se mulează perfect pe nevoile cuiva care lucrează de la birou, dar și de oriunde altundeva.

ADVERTISING

Cu alte cuvinte, programele nu mai trebuie să fie statice și „legate” de o singură stație de lucru - e nevoie ca acestea să fie la fel de flexibile și să se adapteze la fel de ușor ca cel care le folosește.

Dacă mai adăugăm și faptul că laptopurile și computerele au fost resuscitate în contextul pandemiei, beneficiind de un boost uriaș grație muncii de acasă, Windows 11 se va axa pe ideea de „muncă de oriunde”.

CEO-ul companiei, Satya Nadella, a transmis pe 25 mai, la conferința dedicată dezvoltatorilor de programe software, că plănuiește „unul dintre cele mai semnificative update-uri pentru Windows din ultimul deceniu”, confirmând astfel că vor fi update-uri importante pentru sistemul de operare folosit de 1,3 miliarde de utilizatori din toată lumea.

Vom vedea joi, în cadrul lansării oficiale a Windows 11, pe ce se va axa mai exact Microsoft.

Citește mai multe știri din secțiunea IT:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇