Google lucrează la un serviciu care ne-ar putea „preda” limbi străine

Google lucrează la un serviciu care ne-ar putea „preda” limbi străine

Google, care deţine deja unul dintre cele mai utilizate servicii de traduceri, Google Translate, ar lucra la un produs care foloseşte inteligenţa artificială conversaţională pentru a „preda” limbi străine prin intermediul motorului său de căutare.

Potrivit publicaţiei The Information, citată de Android Authority, serviciul, la care Google ar fi început să lucreze încă de acum doi ani, este numit intern Tivoli şi ar putea fi lansat la sfârşitul anului. Foloseşte tehnologia LaMDA (Language Model for Dialog Applications), demonstrată de companie la o conferinţă susţinută luna trecută, când modelul a fost capabil să răspundă la anumite subtilităţi din timpul conversaţiei fără a prezenta pur şi simplu fapte.

ADVERTISING

Conform sursei citate, Google lucrează la o modalitate de a face serviciul disponibil pentru Google Assistant şi YouTube. De exemplu, pentru YouTube ar putea crea un fel de teste, afişate în urma vizionării unui videoclip, iar utilizatorii s-ar putea înregistra în timp ce le rezolvă. Sistemul prevăzut cu inteligenţă artificială ar procesa înregistrarea şi le-ar spune utilizatorilor cum s-au descurcat.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇