Năsui spune că doi dintre secretarii de stat demiși de Cîțu de la Ministerul Economiei nu erau membri USR PLUS: Se răzbună pe cine nu trebuie

Năsui spune că doi dintre secretarii de stat demiși de Cîțu de la Ministerul Economiei nu erau membri USR PLUS: Se răzbună pe cine nu trebuie

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui acuză, miercuri seară, că demiterea secretarilor de stat susţinuţi de USR PLUS s-a făcut din răzbunare.

Dintre cei trei secretari de stat demişi de la Ministerul Economiei, Năsui anunţă că doi nu sunt membri USR PLUS şi toţi ”au sacrificat oportunităţi importante pentru a veni să ajute la modernizarea României”.

”Din răzbunare, Florin Cîţu dă afară cei trei secretari de stat USR-PLUS din Ministerul Economiei. Impresia lui este probabil că USR-PLUS funcţionează precum alte partide. În celelalte partide intrarea la guvernare înseamnă practic re-împânzirea statului cu activul de partid.

ADVERTISING

Şi, evident, îmbogăţirea personală prin contracte cu statul ale firmelor de partid, aşa cum se întâmplă cu PNDL-urile. Domnul Cîţu crede că dacă dă afară secretari de stat, aceştia vor reveni în partid şi vor pune presiune pe conducere să revenim într-un guvern condus de el. Problema este că USR-PLUS nu funcţionează aşa.

Toţi cei trei secretari de stat au muncit enorm şi şi-au sacrificat oportunităţi importante pentru a veni să ajute la modernizarea României. Doi dintre ei nu erau membri USR-PLUS, deci domnul Cîţu se răzbună pe cine nu trebuie”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Claudiu Năsui.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un singur membru USR PLUS

Potrivit acestuia, ”Simona Fătu a dus tot greul reformei companiilor de stat în Ministerul Economiei”.

Acesta afirmă, de asemenea, că Valentina Saygo ”este un profesionist care şi-a lăsat afacerile şi cariera în expertiză contabilă pentru a veni să ajute în minister”.

”Paul Ene este singurul membru USR-PLUS. Un om care a muncit încă dinainte să fie numit în funcţie. Graţie lui s-au deblocat sume importante pentru schemele de ajutor de stat complet blocate în minister. Pentru faimoasa „măsură 2” era finanţare pentru doar 4.000 de firme. Graţie lui Paul s-a ajuns la 17.000 de firme finanţate. Nu mai zic de munca enormă pe care a depus-o Paul pentru schema HoReCa şi de turism”, a mai scris Năsui.

ADVERTISING

Acesta, la fel ca Ciprian Teleman, a cerut scuze celor pe care i-a propus în ministerul pe care l-a condus.

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Mai multe despre criza politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇