Parlamentarii PSD vor participa la şedinţa de joi în care ar urma să se citească moţiunea de cenzură. Ce face grupul minorităţilor

Parlamentarii PSD vor participa la şedinţa de joi în care ar urma să se citească moţiunea de cenzură. Ce face grupul minorităţilor

Parlamentarii PSD vor participa joi la şedinţa de plen reunit în care ar urma să se citească moţiunea de cenzură.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri pentru Agerpres că deputaţii şi senatorii social-democraţi vor participa la şedinţa de plen reunit convocată pentru joi la ora 16,00.

În cazul în care va fi convocată din nou şedinţa Birourilor permanente reunite pentru a se stabili ordinea de zi a şedinţei de plen comun, cel mai probabil PSD nu va participa.

"La BPR, simpla prezenţă fără vot sau abţinerea înseamnă vot contra şi PSD nu vrea să se implice în conflictul alianţei eşuate. Deci cel mai probabil nu vom participa", a menţionat Romaşcanu. 

Ce face grupul minorităţilor

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale nu va participa la niciuna dintre şedinţele de plen pe tema moţiunii de cenzură, demers care nu este pe agenda românilor, a precizat la rândul său liderul grupului, deputatul Varujan Pambuccian.

"Noi am avut două şedinţe de grup pe tema asta, una a fost acum o săptămână, una a fost una aceasta şi la ambele şedinţe de grup s-a hotărât acelaşi lucru: nu este problema noastră, nu participăm la nimic! (...) Nu vrea nimeni să se bage în chestiunea această. Noi vrem un singur lucru: să se liniştească odată tot şi să vedem că începem şi să facem ceva.

Sunt atâtea nenorociri care se întâmplă acum, de exemplu povestea aceasta cu facturile la energie, care este îngrozitoare. Asta trebuie să o abordăm, trebuie "să luăm taurul de coarne" şi să o abordăm foarte serios. Cred că va fi pentru prima dată când o să facem parte, poate, dintr-o comisie de anchetă", a subliniat Varujan Pambuccian.

Potrivit acestuia, "sunt lucruri grave" care trebuie tratate şi care nu pot fi lăsate la întâmplare.

"Şi, de aceea, noi nu participăm la astfel de lucruri care nu sunt ale noastre. Nu cred că sunt nici pe agenda politică a publicului. Vrem să discutăm chestiunile care sunt pe agenda publică - aceasta cu energia, în primul rând.

După aceea o să vedeţi că o să avem o criză a apei, o să avem o criză a alimentelor, o să fie lucruri foarte rele care vin şi pe care trebuie să le şi anticipăm puţin, nu doar să reacţionăm la ele. Trebuie să facem ceva", a arătat Varujan Pambuccian.

Stabilirea calendarului, blocată de 4 ori

Birourile Permanente reunite nu au reușit să stabilească nici ieri calendarul prevăzut de Constituție pentru dezbaterea și votarea moțiunii. A fost a patra şedinţă suspendată din lipsă de cvorum.

În aceste condiții, Orban, a anunțat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură, conform cadrului legal în vigoare, iar apoi va convoca plenul reunit.

Citește mai multe pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇