Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe toți secretarii de stat USR PLUS, după ce a făcut mai multe declarații contradictorii

Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe toți secretarii de stat USR PLUS, după ce a făcut mai multe declarații contradictorii

Florin Cîțu a anunțat, într-o intervenție la Digi24, că în această noapte îi va destitui pe secretarii de stat ai USR PLUS. În ce îi privește pe directorii USR PLUS, premierul a spus că aceștia sunt pe posturi pe bază de concurs şi acolo nu poate interveni.

Cu doar câteva ore înainte, premierul Florin Cîţu afirmase, într-un interviu la Antena 3, că nu a luat încă decizia destituirii secretarilor de stat şi a prefecţilor.  

UPDATE: Deciziile de eliberare din funcție a secretarilor de stat USR PLUS au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.

ADVERTISING

Care este motivul pentru care îi va demite pe secretarii de stat USR PLUS?

"În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus Florin Cîțu.

„Cum poți să ții în Guvern oameni care ar putea să te saboteze? Mă tem că ar putea face orice, avînd în vedere că singurul scop al USR PLUS este să dărâme acest guvern”, a adăugat premierul.

„Nu știu ce este în spate - ce a primit AUR. Poate au negociat încetinirea procesului de vaccinare. Nu pot să îmi asum, de exemplu, riscul ca AUR, prin USR PLUS, să încetinească această campanie de vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu, recunoscând că nu are nicio informație care să susțină acest scenariu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Florin Cîțu a susținut, la Digi 24, că social-democrații negociază să-și pună premier alături de USR și de AUR.

„Majoritatea care vrea să arunce țara în aer - AUR, USR, PSD - negociază”. „PSD negociază cu ei (USR PLUS - n.r..), pentru că asta se întâmplă. Vă spun eu - este ceea ce se întâmplă acum în Parlamentul României. Majoritatea care vrea să arunce țara în aer - AUR, USR, PSD - negociază, pentru că altfel nu are cum să se întâmple. Credeți că cei de la PSD vor da jos un guvern ca după aceea să stea să se uite din opoziție? Nu, ei negociază să-și pună premier alături de USR și de AUR”, a spus premierul Florin Cîțu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

El a adăugat că le-a transmis liderilor USR mesajul că „încă putem să mergem mai departe”.

„Trebuie doar să retragă această moțiune de cenzură. Pentru PNL o să fie foarte greu pe viitor să stea la aceeași masă cu cei care au dat jos guvernul condus de un premier liberal alături de AUR și PSD, cei mai mari dușmani ai PNL”, adaugă Cîțu.

Întrebat de ce nu demisionează, premierul Florin Cîțu a spus: „Asta (demisia- n.r.) ar însemna ca eu să fiu cel iresponsabil. Lumea trebuie să știe că atunci când pleacă premierul, pleacă guvernul. O demisie a premierului înseamnă că eu sunt de acord să arunc țara în aer, să fiu eu cel iresponsabil”.

El a adăugat că PNL nu va demite propriul guvern, pe modelul PSD.

„Nu vom arunca țara în aer. Nu ne vom da jos propriul guvern. Eu voi face exact ceea ce am început - am promis stabilizarea economiei anul trecut, am stabilizat economia, anul acesta avem creștere economică. Nu se vede în buzunarele românilor, dar se va vedea. E adevărat, au crescut prețurile, dar am găsit soluții pentru companii, pentru consumatori. Dar pentru toate acestea avem nevoie de guvern”, a conchis Florin Cîțu.

Mai multe despre criza politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇