Reacții după demiterea secretarilor de stat. Cioloș: Sunteți victime! Teleman: a fost demis un apolitic

Reacții după demiterea secretarilor de stat. Cioloș: Sunteți victime! Teleman: a fost demis un apolitic

Nu ați făcut nimic greșit, sunteți niște victime, le-a transmis Dacian Cioloș secretarilor de stat USR PLUS demiși miercuri seara de premierul Florin Cîțu. De asemenea, ministrul demisionar al Cercetării, Ciprian Teleman, și-a cerut scuze de la un secretar de stat apolitic, profesor universitar.

”Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în aceste ore.Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș, la scurt timp după publicarea în Monitorul Oficial a deciziilor de revocare din funcție a secretarilor de stat USR PLUS.

ADVERTISING

Cioloș a adăugat: „Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor.Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier”.

Aș vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administrație care au fost sau vor fi demiși de premierul Cîțu în...

Publicată de Dacian Cioloş pe Miercuri, 8 septembrie 2021

De asemenea, fostul ministru al Cercetării, Ciprian Teleman, a transmis, miercuri seară, un mesaj după demiterea secretarului de stat Cristian Litan.

ADVERTISING

”Nu au fost demişi secretarii de stat USR PLUS. A fost demis Cristian Litan, fost prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, apolitic, cel care a venit în MCID ca să construiască sinergia care ne lipseşte dintre universităţi şi institutele de cercetare”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Ciprian Teleman.

Acesta i-a transmis lui Litan scuze pentru ”mocirla” în care l-a băgat.

Fostul ministru afirmă că fostul secretar de stat este ”un om de un profesionalism exemplar şi care a avut o activitate impecabilă”.  

ADVERTISING

”Cu această nefericită ocaziei îi prezint scuzele mele pentru mocirla în care l-am băgat. Sper să mă ierte”, a mai transmis Teleman.  

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇