Maia Sandu vine în România, unde se întâlneşte cu Iohannis şi Ciucă

Maia Sandu vine în România, unde se întâlneşte cu Iohannis şi Ciucă

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine marţi în vizită oficială în România. Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, aceasta va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, de la ora 13:15. Apoi, Maia Sandu va merge la Palatul Victoria, unde se întâlneşte cu premierul Nicolae Ciucă la ora 15:00.

La începutul lunii octombrie, Maia Sandu mulțumea României pentru furnizarea de electricitate, după ce Bucureştiul a anunţat că Hidroelectrica va începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova

ADVERTISING

La rândul lui, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că a fost semnat un contract de furnizare a energiei - 100 MW între Hidroelectrica şi Energcom, compania desemnată de Guvernul Republicii Moldova în acest sens.

Cea mai recentă vizită a preşedintelui Republicii Moldova în România a avut loc în data de 29 iulie. Maia Sandu declara atunci că războiul a destabilizat piaţa energetică şi cu ea securitatea energetică a Moldovei.

Ea mai afirma că Moldova vrea să cumpere gaze din România şi este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând, pentru a se asigura că oamenii nu vor îngheţa la iarnă şi pentru a ţine stabilitatea socială în ţară.

ADVERTISING

Între timp, Moldova a intrat într-o gravă crită energetică şi ieri o rachetă rusească a căzut pe teritoriul ei.

Moldova trece la represalii, după ce s-a trezit cu o rachetă picată din cer


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇