La preluarea mandatului, Piedone a încurcat primăriile. A vorbit despre Sectorul 4, cel de unde a demisionat după Colectiv

La preluarea mandatului, Piedone a încurcat primăriile. A vorbit despre Sectorul 4, cel de unde a demisionat după Colectiv

Cristian Popescu Piedone s-a încurcat în timpul discursului ținut la preluarea mandatului de primar al Sectorului 5. La un moment dat, acesta a vorbit ca și cum ar fi fost primar la Sectorul 4.

De fapt, Piedone chiar a deținut respectiva funcție, dar a demisionat în 2015, la o săptămână după incendiul de la Colectiv.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Administrația Sectorului 5 este ultima dintre cele votate de bucureșteni pe 27 septembrie care a depus jurământul și și-a preluat mandatul abia azi.

Întârzierea a fost cauzată de o serie de contestații despre care SpotMedia.ro v-a relatat deja pe larg, zilele trecute.

Mai întâi au depus jurământul și și-au preluat mandatele consilierii locali ale căror mandate au fost deja validate de instanță.

Ulterior, a venit rândul lui Cristian Popescu Piedoane să depună jurământul și să fie învestit în funcția de primar de sector.

Piedone a ținut și un discurs ușor dezlânat în timpul căruia a încurcat sectorul de la conducerea căruia a demisionat în urma incendiului de la Colectiv cu sectorul pe care urmează să îl administreze. Cel puţin, până la condamnarea definitivă.

Depunere jurământ Sector 5

Primarul și consilierii Sectorului 5 depun jurământul

Posted by Cristian Popescu Piedone on Monday, November 2, 2020

”Parcurgem o nouă etapă și continuitate a Sectorului 5. Printr-un Consiliu nou ales, prin dumneavoastră, reprezentanții partidelor politice, reprezentanții cetățenilor care pe 27 septembrie v-au încredințat cu votul dumneavoastră.

Consider că politica s-a terminat odată cu campania electorală. Și cetățenii Sectorului 5, împreună cu dumneavoastră, reprezentanții domniilor lor, astăzi în Consiliul Local vom face o politică de transparență, o politică a cetățeanului, o politică în care acest sector se va dezvolta.

O politică în care pe primul plan vor sta cetățenii Sectorului 5.

În ceea ce mă privește, sunt deschis colaborării cu dumneavoastră, cu toate formațiunile politice, v-aș solicita ca în perioada următoare liderii de grup să venim pentru a întocmi deja proiectele cu care v-ați angajat în campania electorală și le-ați promis cetățenilor Sectorului 4...”, a spus Cristian Popescu Piedone.

După un scurt moment de derută, noul primar a continuat.

”Pardon! Cetățenilor Sectorului 5! Am rămas ..ăăă...da!”, a spus primarul Sectorului 5, încercând să treacă peste momentul stânjenitor.

Reamintim că Piedone a fost primar al Sectorului 4 până după incendiul de la Colectiv, în urma căruia 65 de persoane au murit și multe altele au suferit răni grave. Mulți dintre răniți au rămas cu sechele pe viață.

Piedone a demisionat după o săptămână de la incendiu. A spus atunci că îi pare rău că a așteptat atât mult pentru a renunța la funcție și că se retrage din viața publică.

Între timp – deși a fost deja condamnat în prima instanță pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv – Piedone s-a răzgândit.

În consecință, a candidat din partea PPU la postul de primar al Sectorului 5 și a câștigat.

Citește și:

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (IV): Condamnat în primă instanță, Piedone i-a luat scaunul de primar al Sectorului 5 fostului judecător Daniel Florea


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!