Sectorul 5, ultimul în care administrația aleasă pe 27 septembrie își preia mandatul: Piedone și consilierii locali depun jurământul marți dimineață

Sectorul 5, ultimul în care administrația aleasă pe 27 septembrie își preia mandatul: Piedone și consilierii locali depun jurământul marți dimineață

După ce Tribunalul București a respins contestațiile la validarea mandatelor lui Cristian Popescu Piedone și a celor mai mulți consilieri locali aleși pe 27 septembrie, noua administrație se va întâlni pe 3 noiembrie pentru ceremonia de depunere a jurământului.

În acest moment, Sectorul 5 este singurul din oraș în care primarul și consilierii locali aleși pe 27 septembrie nu și-au preluat mandatele.

După cum SpotMedia.ro v-a relatat deja, David Matt Ian, împreună cu alte persoane, au contestat pe 13 octombrie validarea mandatului lui Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISING

Ulterior, pe 28 octombrie, Ian a contestat și mandatele multor consilieri locali.

Situația s-a complicat. Tribunalul București a cerut și opinia Curții Constituționale. Au fost judecători care au formulat cereri de abținere. Așa că procedura s-a prelungit.

Vineri, pe 30 octombrie, instanța a respins definitiv acțiunea împotriva validării mandatului lui Piedone și al unora dintre consilierii locali aleși pe 27 septembrie.

validare-piedone

Luni, pe noiembrie, s-au respins și alte apeluri împotriva consilierilor. Și doar în cazul câtorva consilieri Tribunalul a amânat luarea unei decizii pentru marți, 3 noiembrie.

ADVERTISING

În plus, PNL are cel puțin un consilier în cazul căruia mai sunt proceduri de parcurs până la validare, din cauza unei erori administrative.

Dar oricum sunt suficienți consilieri cu mandate validate, pentru ca noua administrație să își poată prelua mandatul.

La solicitarea SpotMedia.ro, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului București, Mariana Stancu - Țipișcă, a confirmat că prefectul Capitalei a emis și comunicat ordinul privind constituirea Consiliului Local al Sectorului 5.

Potrivit USR Sector 5, ședința în cadrul căreia Piedone și consilieriii locali validați vor depune jurământul este programată pentru ora 11:00.

ADVERTISING

Piedone nu a comunicat informația oficial, pe pagina sa de Facebook. În schimb, de pe site-ul Primăriei Sectorului 5 imaginea fostului edil social-democrat, Daniel Florea, a fost înlocuită cu o fotografie a lui Piedone.

Cristian-Popescu-Piedone-primar-pe-pagina-Primarie

Victoria lui Piedone a fost surprinzătoare pentru mulți bucureșteni.

Acesta era primar în 2015, când a avut loc incendiul de la Colectiv, în urma căruia 65 de persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci au fost rănite grav. Mulți dintre cei care au scăpat cu viața din foc au rămas cu sechele importante.

După incendiu, Piedone a promis că se retrage din politică. Dar între timp s-a răzgândit și a revenit din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU). Asta, chiar dacă între timp a fost judecat și condamnat în primă instanță pentru abuz în serviciu, în dosarul Colectiv.

Citește și:

Doar în Sectorul 5 primarul ales, Piedone, nu și-a preluat mandatul. Cât a cheltuit de la alegeri administrația edilului Daniel Florea

Averile și realizările noilor primari ai Capitalei (IV): Condamnat în primă instanță, Piedone i-a luat scaunul de primar al Sectorului 5 fostului judecător Daniel Florea

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (III): Compania Turistică SA - pierderi uriașe pentru bucureșteni, beneficii pentru caracatița politică


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇