Irineu Darău: Nu voi susţine niciun candidat în turul 2 al alegerilor pentru preşedinţia USR PLUS

Irineu Darău: Nu voi susţine niciun candidat în turul 2 al alegerilor pentru preşedinţia USR PLUS

Senatorul Irineu Darău, care s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR PLUS, a anunţat, joi, că nu îl va susţine nici pe Dan Barna, nici pe Dacian Cioloş în turul al doilea.

„Nu pot susţine un candidat care atentează la democraţie, după cum nu pot susţine un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic. Rolul meu rămâne acela de a mă lupta pentru democraţie, integritate şi meritocraţie – valorile care ne-au adus împreună.

Nu vreau să mai fim răul cel mai mic, fiindcă nu va fi îndeajuns pentru a schimba în bine România. De aceea, în perioada următoare şi în cadrul congresului USR PLUS, voi susţine soluţii pentru a rezolva problemele sistemice cu care se confruntă partidul, soluţii care includ: sistem de vot proporţional la toate nivelurile, super-majoritate necesară pentru aplicarea de sancţiuni, pentru împiedicarea sancţiunilor discreţionare date de birouri sau comisii prin majorităţi fragile, limitarea cumulului de funcţii.

ADVERTISING

Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi le reamintesc că nu ne oprim aici! România are nevoie de un USR PLUS curat, competent şi credibil. Membru cu membru, redevenim puternici!", a mai scris Darău.

Copreşedinţii USR PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna merg în turul al doilea al alegerilor pentru şefia partidului, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna - 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău - 3.300 de voturi (10,1%). Dintre cei 44.114 membri cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea 32.815 (74,4%).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu toate astea, Dan Barna spune că este optimist cu privire la alegerile pentru şefia partidului, pentru că diferenţa este foarte mică de doar 700 de voturi.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇