Începe războiul și în USR-PLUS? Replici contondente între Ghinea şi Cioloş, pe Facebook

Începe războiul și în USR-PLUS? Replici contondente între Ghinea şi Cioloş, pe Facebook

Cristian Ghinea îl susţine pe Dan Barna în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS, pentru că este ”un lider care are ficat”, a fost peste tot, în toată țara.

În schimb, pe Dacian Cioloș îl critică pentru că nu a venit în USR și îl acuză că în 2016 ar fi negociat cu PNL.

"Problema este că l-am tot aşteptat pe Dacian şi nu îmi place să aştept. L-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016, pentru că m-am convins, după câteva luni de guvern tehnocrat, că nu poţi să schimbi ţara asta decât dacă ai mandat politic. N-a vrut.

Atunci ne-am dus cu o echipă de secretari de stat - eu, Barna, Drulă, Moşteanu, Năsui - în USR. S-a întâmplat povestea aceea cu Nicuşor Dan, care într-un fel tot de la Dacian a plecat - care a avut o întâlnire cu Nicuşor şi nu s-au înţeles. Înţeleg acum că Dacian a vorbit şi cu PNL pe vremea aceea - am înţeles de la domnul Orban, care a făcut declaraţii.

ADVERTISING

După care i-am spus: Haide, vino în USR, că avem nevoie de un lider. Între timp s-a ridicat Barna. Un lider care are ficat, care a fost peste tot, în fruntea maselor, ca să zic aşa. A fost în toată ţara, a condus 'Fără penali'.

În timpul ăsta, Dacian - facem ONG, ne mai gândim. La un moment dat s-a creat între noi un fel de diferenţă de viteză foarte mare - nu pot să înţeleg de ce ne tot câcâim şi de ce tot aşteptăm", a declarat Cristian Ghinea, marţi, la Europa FM.

Reacția lui Cioloș

În replică, co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș spune că nu a acceptat invitația lui Ghinea de a prelua USR pentru că nu își dorea să devină un pion într-o luptă pentru putere.

”Nu am dat curs invitațiilor lui Cristian Ghinea de a prelua USR, pentru că nu acesta e genul meu de a face politică. Nu îmi doream să devin un pion într-o luptă pentru putere, care ar fi trebuit să îmi pună mie pe tavă sau sa-mi faciliteze accesul la o funcție sau niște beneficii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am ales drumul mai lung și mai complicat, poate, dar mai onest. Iar celor care se îndoiesc de spusele mele le recomand să înfrunte realitatea așa cum e ea și să nu mai creadă în conspirații.

Dacă aș fi avut cea mai mică înțelegere cu Cristi Ghinea și cu Dan Barna, astăzi aș fi avut o funcție pe care nu aș fi meritat-o, iar ei nu ar fi luptat din greu în această campanie internă”, a scris Dacian Cioloș, într-o postare nocturnă pe Facebook.

Totodată, fostul premier este total de acord cu Cristi Ghinea atunci când speră ca punțile între echipele din USR PLUS să nu se rupă așa cum s-a întâmplat la PNL.

”Dar pentru ca acest lucru să fie posibil e nevoie să nu mai gândim în paradigma că învingătorul ia totul. Cum spuneam și mai sus, învingătorul nu ia nimic, doar muncește mai mult și are mai multă responsabilitate. Probabil că rar ați văzut așa ceva până acum în România, dar sunt liber să îmi susțin propria viziune politică”, a subliniat Cioloș.

Da, este adevărat că am primit multe chemări din partea lui Cristi Ghinea de a prelua USR. Pe aceste invitații s-a și...

Publicată de Dacian Cioloş pe Marţi, 14 septembrie 2021

Atacurile au continuat pe Facebook

Iar atacurile dintre cei doi nu s-au oprit aici, ci au continuat prin comentarii la postarea de pe Facebook a lui Dacian Cioloș.

ADVERTISING

Astfel, Ghinea i-a transmis că, în esență, nu a contrazis nimic din cele spuse de el. Mai mult, fostul ministru spune că nu este adevărat că l-a invitat pe Cioloș să preia șefia USR, ci doar să se înscrie în partid.

”Salut, Dacian Cioloş. În esență nu ai contrazis nimic din ce am zis: ai ratat toate șansele să fii acolo la construcția politică, la fenomenul #farăpenali, la momentul în care am blocat referendumul CpF, la lupta din opoziție, la extinderea USR. Ai avut motivele tale, nu le-am înțeles, viteze diferite.

În rest, cuvinte frumoase. Cu tot respectul, nu te-am invitat niciodată să preiei USR, un partid nu se preia, te-am invitat să vii în USR pentru că era nevoie de lideri. Într-un partid democratic ca USR (și USR PLUS) mandatele se căștiga prin vot. Exact asta am spus, "preluat" e un cuvânt pus unfair de tine în gura mea.

Nu ardem punți, vom lucra împreună indiferent de rezultat. O să treci peste supărarea că suntem în echipe diferite tura asta, o să trec peste supărarea că îmi pui cuvinte în gura. Hugs”, i-a transmis Ghinea.

Cioloș nu s-a lăsat mai prejos și i-a răspuns fostului ministru, afirmând că a fost în stradă pentru a aduna semnături pentru ”fără penali”.

”Cristian Ghinea, am fost și la fenomenul fară penali, în stradă la adunat de semnături, am fost și la momentul în care am blocat CpF și la multe alte momente. Am fost artizanul fuziunii pentru a avea azi forța politică pe care o avem.

Am fost cap de lista la europarlamentare și la toate celelalte campanii. Și am fost împreună, Cristi, la toate astea, chiar dacă nu am intrat în USR când ai vrut tu. Iată că ne-am întâlnit pe cale, facem lucruri bune, cred eu, și putem face încă multe împreună. M-aș bucura doar să înțelegi că oamenii pot fi buni și daca nu fac lucrurile doar așa cum vrei tu și atunci când vrei tu. Asta nu înseamnă că sunt indeciși. Atâta tot”, a fost replica lui Cioloș.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇