Cioloş crede că o garanție pentru reintrarea la guvernare ar fi ca USR PLUS să propună premierul. Cîțu consideră ideea ”neserioasă”

Cioloş crede că o garanție pentru reintrarea la guvernare ar fi ca USR PLUS să propună premierul. Cîțu consideră ideea ”neserioasă”

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, vineri, că propunerea unui premier de către formaţiunea pe care o conduce este cea mai bună modalitate de a se asigura că, dacă revine la guvernare, poate face reforme.

Totodată, dacă USR PLUS nu poate face reforme, atunci nu are sens să discute despre o reintrare la guvernare, a mai spus el. 

“Dacă avem garanţii şi ne putem lua garanţii că putem face aceste reforme are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare. Dar asta presupune să ne luăm aceste garanţii şi eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare.

Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este - de ce nu - să propunem celor de la PNL şi UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-şi asume aceste reforme în numele Guvernului”, a afirmat Dacian Cioloş vineri, la Cluj Napoca (foto), unde a avut loc un eveniment de partid la care s-au înfruntat toți cei trei candidați la șefia USR PLUS.

ADVERTISING

Dacian Cioloș a menţionat că şi alegerile anticipate sunt o soluţie, dar că acestea nu depind de USR PLUS, ci de ceea ce doreşte PSD.  

“Este putere de împărţit, Parlamentul şi Senatul şi Camera Deputaţilor sunt structuri cu putere, aşa încât poate să existe un echilibru de putere. Dar, dacă noi nu vom avea garanţia că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim şi la opoziţie. Evident, alegerile anticipate sunt o soluţie, dar asta nu depinde de noi, depinde de ce va vrea PSD-ul şi eu nu cred că trebuie să ne facem planuri pornind de la propteala numită PSD”, a explicat Dacian Cioloş.

Dezbatere între candidații la funcția de președinte USR PLUS

Candidații la funcția de președinte al USR PLUS - Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău - sunt în fața dumneavoastră, într-o dezbatere live organizată de filiala județeană Cluj a USR PLUS.Dezbaterea precede apropiatele alegeri interne pentru stabilirea conducerii la nivel național a partidului.La finalul dezbaterii se va organiza o conferință de presă.

Publicată de Dacian Cioloş pe Vineri, 10 septembrie 2021

Întrebat despre varianta lansată de Cioloș, premierul liberal Florin Cîțu a reacționat: ”O propunere neserioasă, sincer. PNL e cel mai mare partid de dreapta. Dacă vii cu astfel de propuneri, nu pot să le consider decât neserioase”.

ADVERTISING

Află mai multe despre pozițiile asumate de USR PLUS:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇