Barna povestește că premierul Cîțu l-a sunat pe Stelian Ion și l-a ameninţat că, dacă nu dă aviz, va fi demis

Barna povestește că premierul Cîțu l-a sunat pe Stelian Ion și l-a ameninţat că, dacă nu dă aviz, va fi demis

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a povestit, joi seara, că premierul Florin Cîţu l-a sunat miercuri seara pe fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion şi l-a ameninţat că dacă nu dă aviz pentru Ordonanţa de Urgenţă legată de Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” atunci va fi demis.

Dan Barna a declarat, la Digi 24, că premierul a luat guvernarea pe nume personal.   

"Domnul premier a avut nişte explicaţii dificile de dat societăţii legate de tinereţea domniei sale. Am trecut peste acel moment dintr-o solidaritate firească. În momentul în care discutăm luni că PNDL nu ajunge pe ordinea de zi şi miercuri la şedinţa de coaliţie pe ordinea suplimentară apare aşa, pe varianta surpriză, din partea casei, un subiect asupra căruia nu a existat acord în coaliţie şi ni se spune: asta e voinţa mea, mi-o asum eu. Ceea ce s-a întâmplat acum e că premierul a luat guvernarea pe nume personal”, a transmis Barna.  

El a menţionat că ministrul Justiţiei a fost ameninţat de premier că dacă nu semnează avizul va fi demis.   

"Seara a continuat cu sunarea ministrului Justiţiei, cu ameninţarea că dacă până la 12 noaptea nu dă aviz va fi demis. (…) L-a sunat între orele 19-20, am fost sunat şi eu, şi Dacian Cioloş. Ni s-a spus că dacă până la ora 24 ministrul Justiţiei nu îi dă un aviz pe această OUG care nu ajunsese în original la Ministerul Justiţiei, îl va demite. După o oră a şi apărut decizia de demitere”, a explicat Dan Barna.  

El a menţionat că Stelian Ion va fi propunerea USR PLUS într-un viitor guvern ca ministru al Justiţiei.

Citește alte informații relevante pe subiect:

Venit interimar la Justiție, Bode spune că va aviza PNDL 3 și amână concursurile pentru șefii parchetelor. Desființarea SIIJ, cu consens în parlament (Video)

Programul Anghel Saligny va fi adoptat mâine de Guvern, iar rectificarea marți (Surse Spot)

Cele 10 amendamente cerute de USR PLUS la programul Anghel Saligny: În forma lui Cîțu e o hoție


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇