S-a deschis ”a treia cale” în USR PLUS care îl susţine la preşedinţie pe Irineu Darău: USR PLUS va trebui să fie mult mai curajos în relația cu UDMR și PNL!

S-a deschis ”a treia cale” în USR PLUS care îl susţine la preşedinţie pe Irineu Darău: USR PLUS va trebui să fie mult mai curajos în relația cu UDMR și PNL!

Mai mulți membri ai USR PLUS, printre care parlamentari, europarlamentari și aleși locali, au lansat marţi dimineaţă, în Piața Victoriei, o nouă platformă politică, intitulată ”Împreună pentru România”, care va candida la congresul din octombrie pentru Biroul Naţional şi îl va susține pe senatorul Irineu Darău la preşedinţia partidului.

Printre cei prezenți și care au luat cuvântul s-au aflat europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputatul USR PLUS Cătălin Teniţă, deputatul şi vicepreşedintele USR PLUS Prahova Mihai Poliţeanu, senatorul USR PLUS Irineu Darău, consilierul local USR PLUS Sector 2 Adrian Albu, viceprimarul municipiului Braşov Flavia Boghiu, primarul Braşovului Allen Coliban și coordonatorul regiune centru USR Tineret Ilinca Ghiza.

ADVERTISING

De asemenea, în această seară, de la ora 18:30, membrii USR PLUS din București și din Ilfov sunt invitați la Grădina Eden din Capitală, pentru o discuție ”despre viitorul USR PLUS, despre congres, despre schimbările necesare”, a anunțat pe Facebook europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

De altfel, Nicu Ștefănuță a și deschis lista vorbitorilor de la evenimentul din Piața Victoriei.

Acesta a precizat că echipa este formată din ”oameni tineri, moderni”, pentru care ”guvernarea în sine nu este un scop, ci este un mijloc” pentru a pune în aplicare programul care a fost votat de alegători, ”pentru a opri hoția, pentru a impune competența în funcții publice, pentru a-i aduce pe români acasă”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Oamenii nu ne-au votat pe noi pentru noi, ci pentru ei!”, a subliniat Nicu Ștefănuță.

Europarlamentarul a făcut referire și la ”partenerii neloiali” din cauza cărora programul de guvernare nu este pus în aplicare așa cum era de așteptat și a precizat, printre altele, că actuala platformă se pregătește pentru o competiție politică pe termen lung, inclusiv pentru alegerile din 2024.

”Altfel, visul nostru european ne va fi confiscat în 2024 de forțe ale trecutului”, a mai punctat acesta.

Nicu Ștefănuță a transmis un ”mesaj politic de unitate: nu există USR și PLUS, doar un singur drum împreună”.

”Aveți încredere, fiţi curajoși, ieșiți în față(…) Strada e un membru onorific al USR PLUS, mereu va fi așa”, a mai spus acesta, subliniind încă o dată sloganul noii platforme - Curaj USRPLUS, Curaj România, Reușim Împreună.

ADVERTISING

Participarea la guvernare, condiționată de reforme

La rândul său, deputatul Mihai Polițeanu a punctat faptul că USRPLUS ”s-a născut în stradă”, ca ”reacție la vechile partide”, el fiind un partid care ”crede în domnia legii și anticorupție”.

Mihai Polițeanu a criticat actuala conducere a partidului pentru ”lipsa de fermitate, servitutea în raport cu PNL și UDMR” și a dezvăluit că, potrivit sondajelor, ”80% dintre membri sunt de părere că participarea în continuare la guvernare trebuie condiționată de reforme”.

Deputatul a subliniat că există anumite ”linii roșii”, iar asta ”trebuie să le fie clar celor de la PNL și UDMR”.

”Să fim fermi și să ne asumăm cu curaj (…) La 12 luni de la preluarea guvernării să tragem linie și să luăm o decizie. Ne-a lipsit curajul, am fost divizați în ultima perioadă (…) Anticorupția și domnia legii să devină teme nenegociabile pentru noi. USR PLUS nu are voie să devină un al doilea PNL”, a mai spus, printre altle, Mihai Polițeanu.

Rând pe rând au luat cuvântul și ceilalți membri ai echipei, iar la final a vorbit Irineu Darău, candidatul independent la șefia USR PLUS, al cărui mesaj a fost ”Să ne unim în jurul valorilor”.

”Avem nevoie de curaj la guvernare, de o identitate clară, care să reflecte valorile și promisiunile. E nevoie de un partid unit, care să guverneze pe bază de reguli (…) Cineva trebuie să răspundă pentru punctul în care suntem astăzi (…)  Ne trebuie o alternativă clară, un partid mai modern, mai unit, mai curajos decât până acum”, a mai spus, printre altele, Irineu Darău, în opinia căruia ”concurența internă nu ne poate face decât bine”.

Urmărește aici toate declarațiile membrilor noii platforme din USRPLUS:

Conferință de presă

Conferință de presăUSR-PLUS

Publicată de Nicu Ștefănuță pe Marţi, 24 august 2021

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇