Barna crede că USR PLUS va fi principalul partid de dreapta, Orban spune că nu vom avea premier USR PLUS

Barna crede că USR PLUS va fi principalul partid de dreapta, Orban spune că nu vom avea premier USR PLUS

USR PLUS va fi ”partidul care va câştiga dreapta din România”, dacă va lua decizia de a rămâne în opoziţie, a declarat, duminică, la Botoşani, co-preşedintele acestei formaţiuni politice, Dan Barna.

Acesta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care nu va reveni la guvernare, USR PLUS „va face o opoziţie responsabilă”.

"Vom face o opoziţie responsabilă, exact aşa cum ne-am comportat, deşi nu am fost trataţi ca atare, pe toată perioada guvernării. USR PLUS este în momentul de faţă partidul matur din politica din România şi intenţionăm să rămânem aşa", a precizat Barna.

ADVERTISING

Pe de altă parte, liderul USR PLUS susţine că partidul său îşi doreşte să aibă "şansa să facă acele reforme de care România are disperată nevoie". 

Tot duminică, la Iași, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu este luată în calcul varianta înlocuirii actualului premier Florin Cîţu cu unul din partea USR PLUS.

Întrebat dacă Florin Cîţu ar putea fi înlocuit cu un premier din partea USR PLUS, Orban a spus: "Nu există această ipoteză".

Liderul PNL a arătat că "refacerea coaliţiei se face pe baza acordului existent, eventual se pot completa anumite lucruri care nu au funcţionat".

ADVERTISING

Declaraţia a fost făcută în contextul în care, vineri, la Cluj, în cadrul unei dezbateri cu ceilalţi candidaţi la şefia USR PLUS, Dacian Cioloş a declarat că cea mai bună modalitate prin care USR PLUS se poate asigura că vor fi făcute reforme este ca ei să propună viitorul premier. În cadrul aceluiaşi eveniment, Cioloş a declarat că nu mai vrea ca "USR PLUS să fie în umbra PNL".

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇