Barna a pierdut primul tur pentru şefia USR PLUS la 700 de voturi diferenţă: Sunt foarte optimist. Suspansul merge mai departe

Barna a pierdut primul tur pentru şefia USR PLUS la 700 de voturi diferenţă: Sunt foarte optimist. Suspansul merge mai departe

Dan Barna, co-președintele USR PLUS, spune că este optimist cu privire la alegerile pentru șefia partidului, chiar dacă în primul tur s-a clasat pe locul doi, după Dacian Cioloș, însă diferenţa este foarte mică de doar 700 de voturi.

”Acest rezultat confirmă că USR PLUS e un partid pe bune, că fiecare vot contează, e o diferență mică între mine și Dacian Cioloș. Faptul că va fi un tur doi, că dezbaterea va fi purtată în doi, dă ocazia unei mobilizări mai bune.

Sunt foarte optimist pentru turul doi. Ne așteptam ca rezultatul nostru să fie de 48-50%, era un mister cât va lua cel de-al treilea candidat. Povestea merge mai departe, suspansul merge mai departe”, a declarat, joi, Dan Barna.

ADVERTISING

El a subliniat că nu știe către cine vor merge voturile lui Irineu Durău, cel de-al treilea candidat la șefia USR PLUS, și ale susținătorilor acestuia.

”Irineu Durău a spus că el candidează impotriva conducerii, deci atât împotriva mea, cât și a lui Dacian Cioloș. Spunea mai devreme că nu dă un semn într-o direcție sau alta”, a afirmat Barna.

Întrebat dacă faptul că a decis ieșirea USR PLUS de la guvernare a făcut ca unii membri ai partidului să nu îl voteze, Dan Barna a replicat că acea hotărâre a fost susținută unanim.

”Decizia fost sutinută unanim în partid, din această perspectivă e greu de apreciat dacă a contat în plus sau în minus. E greu de spus și dacă m-a ajutat sau nu prezența permanentă în ședințele coaliției, eu am fost prezent mereu în toate bătăliile”, a explicat co-președintele USR PLUS.

ADVERTISING

În ceea ce privește planurile pentru turul doi, Dan Barna a spus că ”va trebui să ajung la și mai mulți colegi din USR PLUS, să le prezint planurile mele și viziunea mea”.

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor USR PLUS, cu 46% din voturile exprimate. Pe locul doi se află Dan Barna, cu 43,9%, iar pe trei este Irineu Darău, cu 10,1 la sută.

Dacian Cioloș a primit 15.111 voturi, iar Dan Barna a fost votat de 14.404 membri, în timp ce Irinel Darău a obținut 3.300 de voturi. Aceste peste 3.000 de voturi vor înclina balanţa în turul 2.

Astfel, pentru că niciun candidat nu a obținut peste 50%, în turul doi se vor confrunta Dacian Cioloș și Dan Barna.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇