Iohannis: România condamnă cu fermitate anunţul lui Putin

Iohannis: România condamnă cu fermitate anunţul lui Putin

După ce de dimineaţă premierul Nicolae Ciucă s-a arătat îngrijorat de noile evoluţii anunţate de Vladimir Putin, a venit şi rândul preşedintelui Klaus Iohannis să reacţioneze miercuri.

„România condamnă cu fermitate anunţul preşedintelui Putin cu privire la următorii paşi ai Rusiei în ceea ce priveşte continuarea escaladării războiului său ilegal împotriva Ucrainei.

România reiterează apelul către Rusia de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei şi de a-şi retrage complet toate forţele armate", a scris Iohannis pe Twitter.

ADVERTISING

După ce Putin a anunțat, printr-un discurs înregistrat, că a decretat mobilizarea parțială în Rusia, a avut o primă reacţie premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.

"Astăzi e ziua internaţională a păcii şi, în loc să o celebram cum se cuvine, din păcate, am luat act cu îngrijorare de declaraţiile președintelui Putin referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri.

Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizam cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim totodată speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze", este mesajul premierului de la Bucureşti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată şi prima reacţie a Ucrainei la mobilizarea din Rusia

Vă recomandăm şi analiza istoricului Cosmin Popa: Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin, cât de real a devenit șantajul nuclear și de ce încă nu suntem aproape de finalul războiului din Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇