Kelemen Hunor dă detalii despre ședința de împăcare a coaliției: USR-PLUS s-a plasat într-o fundătură. A trebuit să-i ajutăm

Kelemen Hunor dă detalii despre ședința de împăcare a coaliției: USR-PLUS s-a plasat într-o fundătură. A trebuit să-i ajutăm

Vicepremierul Kelemen Hunor dă detalii despre cum s-a desfășurat ședința de marți seara a coaliției de guvernare.

El a povestit, într-un interviu acordat maszol.ro, că atmosfera nu a fost foarte diferită comparativ cu alte ședințe ale coaliției.

De asemenea, Hunor a punctat că actul adițional semnat marți seara nu aduce lucruri noi pentru coaliție, dar USR-PLUS a trebuit ajutată să iasă din ”fundătura” pe care a creat-o cerând capul lui Florin Cîțu, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

”În realitate, în documentul semnat marți nu au fost introduse reguli care să fi schimbat în mod esențial funcționarea de până acum a coaliției (...) USR-PLUS s-a plasat într-o fundătură prin solicitarea schimbării premierului.

ADVERTISING

Pentru ca ei să iasă cumva din acest impas, au cerut ca din programul de guvernare să scoatem în evidență câteva puncte în acest act adițional (...) A trebuit să ajutăm USR-PLUS, și noi i-am ajutat”, a declarat, între altele, vicepremierul UDMR.

Pauză din cauza alegerii primarilor în 2 tururi

Totodată, el a explicat și de ce coaliția a luat o pauză marți seara: pentru că USR PLUS a cerut ca în actul adițional să fie inclusă și alegerea primarilor în două tururi, lucru cu care UDMR nu este de acord.

ADVERTISING

”USR-PLUS încă din decembrie a dorit ca programul de guvernare să conțină introducerea votului în două tururi la alegerile primarilor. La negocierile din coaliție de marți au cerut ca acest lucru să fie inclus în actul adițional. Noi nu am acceptat acest lucru în decembrie și nici ieri (marți - n.red.).

Am spus că alegerea primarilor în două tururi nu este în programul de guvernare, deci dacă o includem acum, atunci, potrivit legii, și Parlamentul trebuie să voteze, întrucât se modifică programul de guvernare (...)

ADVERTISING

Apropo, tocmai din această cauză a cerut USR-PLUS o pauză în negocierile de ieri, pentru că noi am fost împotrivă ca în actul adițional să se includă alegerea primarilor în două tururi”, a mai spus liderul UDMR.

Iată și cum s-a desfășurat prima ședință a coaliției după scandalul revocării lui Vlad Voiculescu.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇