Europarlamentarul Guido Reil prezintă scuze, după ce a spus că suntem Vestul sălbatic: Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român (Video)

Europarlamentarul Guido Reil prezintă scuze, după ce a spus că suntem Vestul sălbatic: Îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român (Video)

Europarlamentarul german Guido Reil a prezentat public scuze pentru criticile aduse ţării noastre, într-un discurs pe care l-a susţinut în Parlamentul European, în luna octombrie.

Reacţia lui a fost publicată joi pe deputatul PSD Natalia Intotero, pe pagina de Facebook.

Declaraţia parlamentarului european a fost făcută după ce acesta a vizitat judeţul Hunedoara, la începutul lunii decembrie.

În mesajul său, deputatul european menţionează că după vizita în România a reuşit să-şi creeze o imagine proprie despre poporul român, pe care l-a apreciat ca fiind primitor, binevoitor şi mândru de cultura sa.

„Trebuie să spun că am cunoscut oameni incredibil de binevoitori şi primitori. Oameni care sunt mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuşi bogaţi pentru că sunt mândri. (…) Mândri de cultura lor, mândri de ţara lor. O ţară care este una cu biserica ei. (…) Oameni care îşi iubesc familia – familia clasică.

Toate acestea sunt lucruri pe care şi eu le iubesc şi pentru care am un respect deosebit. De aceea, vreau să spun, din toată inima, că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”, a declarat Guido Reil, în mesajul video.

‼️Declarația europarlamentarului 𝗚𝘂𝗶𝗱𝗼 𝗥𝗲𝗶𝗹 după vizita în România‼️

Publicată de Natalia Intotero pe Miercuri, 7 decembrie 2022

La rândul său, deputatul Natalia Intotero şi-a exprimat aprecierea faţă de mesajul parlamentarului european, menţionând că doar prin colaborare şi educaţie pot fi depăşite barierele sociale „create artificial de omenire în secole întregi de polarizare şi violenţă”.

ADVERTISING

Amintim că europarlamentarul Guido Reil declara la începutul lunii octombrie, într-o dezbatere în Parlamentul European că România este Vestul Sălbatic. Iată şi ce a făcut la Hunedoara europarlamentarul: Țuică, mină și castele




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇