Ce a făcut la Hunedoara europarlamentarul care a comparat România cu Vestul Sălbatic: Țuică, mină și castele

Ce a făcut la Hunedoara europarlamentarul care a comparat România cu Vestul Sălbatic: Țuică, mină și castele

Europarlamentarul Guido Reil, care declara la începutul lunii octombrie, într-o dezbatere în Parlamentul European, că România este Vestul Sălbatic, a venit în țara noastră, mai exact în județul Hunedoara.

Aici politicianul german a mâncat sarmale și ciorbă de burtă, a băut țuică și a fost dus la o mină din Valea Jiului, relatează cea care l-a invitat, Natalia Intotero, fost ministru PSD al Românilor de Pretutindeni

Actualmente deputat, Intotero susţine că Guido Reil "s-a declarat impresionat" după vizita în România.

ADVERTISING

"În perioada următoare, după ce vizitează și Bucureștiul, acesta a spus că își va manifesta direct și public părerea despre țara noastră", a precizat Natalia Intotero.

Până atunci, ea a rezumat cam ce a făcut europarlamentarul german în județul Hunedoara:

"🔴 A mâncat ciorbă de burtă, sarmale și virșli de Hunedoara de la mama lor. A băut și țuică. Da, i-au plăcut.

🔴 Are un respect profund pentru modul în care marcăm Ziua Națională a României și ne respectăm tradițiile și religia creștin-ortodoxă. Totodată, apreciază faptul că Partidul Social Democrat din România ține în continuare la aceste valori, spre deosebire de social-democrații din alte state.

ADVERTISING

🔴 A înțeles acum cât de ospitalieri și primitori sunt românii și i-a plăcut că suntem oameni direcți. Ne-a mulțumit cu fiecare ocazie pentru asta.

🔴 Biserica de la Țebea a fost prima biserică creștin-ortodoxă românească în care a intrat și a fost fascinat de picturile religioase din interior.

🔴 Apreciază în mod deosebit proiectele sociale și educaționale ale Episcopiei Devei și Hunedoarei, precum grădinița inaugurată anul acesta în Deva. A spus că nu a văzut așa o grădiniță în nicio altă țară.

image-5
Foto: Facebook/Natalia Intotero

🔴 Consideră că potențialul turistic din județul Hunedoara este enorm și i-a plăcut foarte mult stațiunea Straja".

ADVERTISING

Guido Reil a avut un program intens, pe durata a trei zile, care a inclus vizite la Castelul Corvinilor, Mormântul lui Avram Iancu de la Țebea, Muzeul Aurului din Brad, Consiliul Județean Hunedoara, Colegiul Național „Decebal” din Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei, fermele ADO din Peșteana, Biserica de piatră de la Densuș, Casa Geoparcului din Hațeg, Mina Petrila, Peștera Bolii și Stațiunea Straja.

image-6
Foto: Facebook/Natalia Intotero

Deputatul PSD a ţinut să precizeze că Guido Reil și colegii săi din Parlamentul European și-au susținut singuri cheltuielile pentru această deplasare în ţara noastră.

Cine este Guido Reil

Guido Reil este europarlamentarul care a făcut declarații contondente în octombrie, când a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el.

Guido Reil se trage dintr-o familie de mineri, drum pe care l-a ales și el după liceu. A lucrat în șase mine, dintre care cinci au fost închise. La 20 de ani, s-a înscris în Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

În 2016, după sosirea a sute de mii de refugiați în Germania și ca o formă de protest față de partidul său, Reil a trecut la partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland, primul partid de extremă-dreapta care a intrat în Parlament după cel de-Al Doilea Război Mondial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇