Cel mai mare land din Germania a declarat situație de urgență extraordinară

Cel mai mare land din Germania a declarat situație de urgență extraordinară
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Autoritățile din Renania de Nord-Westfalia, cel mai mare stat din Germania din punct de vedere al populației și al contribuției la PIB, au declarat situație de urgență extraordinară, pentru a putea accesa împrumuturi pe care în mod normal nu le-ar fi putut primi din cauza limitei de îndatorare.

Landul care găzduiește 20 dintre cele mai mari 50 de companii germane va accesa un împrumut de 5 miliarde euro, ce va fi folosit pentru a reduce impactul crizei energetice, anunță postul german de televiziune WDR, citat de OilPrice.com.

ADVERTISING

Guvernul Renaniei de Nord-Westfalia lucrează la o rectificare de buget și intenționează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijinire în domeniul energiei, suma provenind din împrumuturi anterioare, luate cu scopul de sprijinire a măsurilor din pandemia de Covid și care nu au mai fost folosite.

Economia regională include peste 700.000 de companii mici și mijlocii, au anunțat autoritățile landului, în noiembrie, la o prezentare pentru investitori.

PIB-ul acestui land a scăzut cu 2,8% în al treilea trimestru al anului 2022, cel mai slab rezultat din toate landurile Germaniei, potrivit institutului Ifo.

ADVERTISING

Guvernul federal al Germaniei nu a declarat o situație de urgență. Doar Bremen și Saxonia-Anhalt - în afară de Renania de Nord-Westfalia – au recurs la situații de urgență în proiectele lor de buget de stat pentru 2023. Vremea rece din Germania ar putea, însă, să creeze mai multe situații de urgență în această iarnă.

Germania ar putea fi nevoită să ia măsuri drastice, precum raționalizarea consumului de gaze naturale, dacă nivelul stocurilor va scădea sub 40% până în februarie anul viitor, potrivit agenției federale de reglementare din domeniul energiei, Bundesnetzagentur, care va aplica măsuri restrictive dacă va fi necesar.

ADVERTISING

Președintele instituției, Klaus Müller, a declarat săptămâna trecută că scăderea stocurilor sub 40% până la 1 februarie va fi considerată o valoare critică.

Germania se află în prezent la nivelul doi de alertă și ar putea trece la nivelul trei de urgență, dacă stocurile de gaze vor scădea la niveluri critice.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇