Tentativă de lovitură de stat în Germania: 25 de suspecți arestați, în legătură cu Rusia

Tentativă de lovitură de stat în Germania: 25 de suspecți arestați, în legătură cu Rusia

O grupare teroristă ar fi planificat o lovitură de stat în Germania. 25 de persoane au fost arestate. Gruparea ar fi încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr.

Organele de anchetă au destructurat o grupare teroristă acuzată că planifică de minimum un an o lovitură de stat în Germania. În zorii zilei de miercuri, au fost arestaţi 22 de prezumtivi membri ai grupării, precum şi trei prezumtivi susţinători, a comunicat Procuratura Federală din Karlsruhe.

Concomitent, în 11 landuri federale au fost percheziţionate mai bine de 130 de imobile, locuinţe şi birouri. Potrivit Procuraturii Federale, persoanele arestate sunt aşa-numiţi "Reichsbürger", care nu recunosc legitimitatea Republicii Federale Germania.

ADVERTISING

Arestările au avut loc în diferite localităţi din landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Berlin, Hessa, Saxonia Inferioară şi Turingia.

De asemenea, un suspect a fost arestat în Austria, la Kitzbühl, şi un altul în Italia, la Perugia.

Percheziţii au fost efectuate şi în landurile Brandenburg, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat şi în Saarland. Potrivit Procuraturii Federale, aceste percheziţii au vizat alţi 27 de învinuiţi.

"Heinrich XIII P. R." este principalul suspect

Potrivit Procuraturii Federale, gruparea a încercat să atragă de partea sa poliţişti şi militari ai Bundeswehr. Ea şi-a format un "braţ militar" şi un consiliu, condus de "Heinrich XIII P. R."

ADVERTISING

Acesta este, potrivit mass media, un nobil din Frankfurt am Main, întreprinzător în branşa imobiliară, care deţine un castel de vânătoare în localitatea Bad Lobenstein din landul Turingia.

Potrivit Procuraturii Federale, un alt lider al grupării este Rüdiger v. P., fost comandant al unor trupe de paraşutişti, după cum informează presa.

Pe acuzaţi îi uneşte "o profundă respingere a instituţiilor de stat şi a ordinii constituţionale, libere şi democratice, a Republicii Federale Germania", mai precizează Procuratura Federală.

ADVERTISING

Pentru împlinirea planurilor pe care le-au pus la cale, ei ar fi fost dispuşi să recurgă la mijloace militare, violenţă împotriva unor reprezentanţi ai statului şi chiar să comită crime. 

Rusia, ca principal partener de discuţii

Potrivit Procuraturii Federale, gruparea plănuia alcătuirea unui guvern interimar, care trebuia, "potrivit narativului clasic al Reichsbürger-ilor", să negocieze cu puterile învingătoare în cel de-Al Doilea Război Mondial noua ordine de stat în Germania.

Din perspectiva grupării, partenerul central de discuţii nu putea fi decât Federaţia Rusă.

"Heinrich XIII P. R." ar fi intrat deja în contact cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse în Germania. Dar, "potrivit cercetărilor de până acum, nu există indicii că partenerii săi de discuţii ar fi reacţionat pozitiv la planurile sale", a mai comunicat Procuratura Federală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇